Cristina Serret

Els pops

Els pops són considerats els animals invertebrats més intel·ligents del planeta. Fa molts anys que els científics els observen per mirar d’entendre quin és el secret de la seva intel·ligència. De moment no n’han tret l’entrellat, però sí que han descobert que aquest animal és força excepcional

Els pops / MARTA CAYUELA Zoom

Un cefalòpode de vuit potes

Els pops són cefalòpodes, igual que els calamars i les sèpies, i el tret comú de tots ells és que tenen el cos format per un cap i les extremitats. Els pops tenen vuit tentacles amb ventoses enganxoses, i al cap hi tenen els ulls i el cervell.

Carnívors marins

Els pops s’alimenten de peixos, mol·luscos i crustacis, com ara crancs i gambes. Són caçadors, i atrapen les seves preses amb l’ajuda de les ventoses que tenen a les potes.

Did you know?

Octopuses are solitary creatures

Experts en camuflatge

En només uns segons un pop es pot tornar gairebé invisible. Aquests animals tenen una gran capacitat per camuflar-se en l’entorn. No només canvien de color, sinó també la textura del cos.

Tinta va!

Els pops tenen un dipòsit de tinta que fan servir per desorientar els seus depredadors. Quan se senten amenaçats, la deixen anar i enfosqueixen l’aigua. D’aquesta manera confonen els que els ataquen i tenen temps de fugir.

The biggest

The Giant Pacific Octopus is the largest species of octopus in the world and also lives longer than any other

Pops a propulsió

Aquests cefalòpodes s’arrosseguen pels fons rocosos, però també poden nedar. A més, tenen una cavitat a través de la qual expulsen aigua, i així es poden desplaçar més ràpidament, com si anessin a propulsió.