Cristina Serret

Els mitjons

¿Com t’agraden els mitjons? ¿Amb dibuixos? ¿De molts colors, llisos o esportius? Aquesta peça de vestir que sempre va aparellada diu molt de tu. Avui te n’expliquem algunes curiositats

Els mitjons / MARTA CAYUELA Zoom

El misteri dels mitjons desaparellats

¿On van a parar els mitjons desaparellats? ¿Per què quan els posem a rentar hi són tots dos però quan els desem al calaix ja només en queda un? Sobre aquesta qüestió s’han exposat tota mena de teories esbojarrades, com ara que són xuclats per un forat negre domèstic. Però hi ha una solució molt senzilla per no tenir mitjons solts: tenir-ne molts parells iguals!

Una peça multifuncional

Els mitjons són molt útils. D’entrada, ens mantenen els peus calents. Però també els protegeixen de les rascades i de la brutícia. També n’absorbeixen la suor, perquè els peus són una de les parts del cos on més suem.

What's your favourite?

Socks can be plain, patterned or feature an image

Cosa d’homes

Al principi de mitjons només en portaven els homes, perquè les dones portaven faldilles i mitges. Però quan les dones van començar a portar pantalons també van posar-se mitjons.

¿Com te’ls treus?

¿Ets dels que estiren els mitjons per dalt i els deixen de l’inrevés? Si ho fas així, recorda’t de donar-los la volta abans de posar-los a rentar. D’aquesta manera estalvies feina a la persona que després els haurà d’estendre i desar.

Sock Days

There are a huge number of days that involve socks. National Sock Day takes place on 4 December and National Lost Sock Day on 9 May

Els més primitius

La necessitat d’escalfar-se els peus és tan antiga com la humanitat. Per això l’home primitiu ja s’embolicava les extremitats inferiors amb pedaços de pell d’animal o tires de cuir. Eren els mitjons de la prehistòria.