Cristina Serret

El polze

Dels cinc dits de la mà, n’hi ha un de més gros i curt que la resta. És el polze o dit gros i gràcies a ell podem subjectar i manipular objectes. També ens serveix per expressar aprovació o negació, i per això s’ha convertit en un dels símbols més populars de les xarxes socials. Avui te n’expliquem algunes curiositats

El polze / MARTA CAYUELA Zoom

“D’acord”

L’emoticona del polze aixecat és una de les més utilitzades a WhatsApp. És una manera ràpida i clara d’expressar que estem d’acord amb el que algú altre diu. Molta gent també la fa servir per acabar les converses d’una manera positiva.

“M’agrada”

A Facebook el polze alçat vol dir M’agrada. Aquesta imatge es va incorporar a la xarxa social l’any 2010 i es va escollir després de valorar altres opcions, com cors i estrelles.

Thumbs Up!

Facebook’s ‘Like’ button is viewed more than 22 billion times a day

El fals mite dels gladiadors

Si l’emperador aixeca el polze, el gladiador viu. Si el posa cap avall, mor. Segur que has sentit moltes vegades que a l’antiga Roma el dit polze decidia la sort dels lluitadors a l’arena. Però en realitat això no és del tot cert. El destí dels gladiadors es decidia amb un gest de tot el braç, que representava l’espasa embeinada o desembeinada.

El dit que ens allunya dels micos

En l’evolució humana, el procés pel qual vam passar de micos a homes, el nostre esquelet va patir alguns canvis. Un va afectar el dit gros de mans i peus. En els primats els serveixen sobretot per subjectar-se, mentre que els humans els fem servir per agafar objectes i manipular-los. Per això, en el transcurs de milions d’anys, els polzes van anar canviant de mida i van adquirir noves capacitats.

Did you know?

Thumbs have only two phalanges, while the other digits of the hand have three

Un dit que també es lesiona

¿Sabies que el dit polze pot patir lesions segons l’ús que en fem? Per exemple, en el cas de les persones que passen moltíssimes hores escrivint en un teclat de smartphone, o jugant a determinats tipus de consoles.