Aure Farran

Es consoliden les colònies en família

Les famílies veuen aquesta proposta com una manera de combinar la pràctica d'esports i sortides culturals a preus assequibles

Es consoliden les colònies en família / FUNDACIÓ PERE TARRÉS Zoom

Un any més, la Fundació Pere Tarrés torna a obrir les seves cases de colònies perquè pares i fills puguin gaudir d'uns dies de vacances amb una proposta alternativa al turisme tradicional i que en els darrers anys ha tingut una àmplia acceptació per part del públic. Per posar un exemple, una parella amb un fill pot gaudir de 3 dies de vacances amb activitats i pensió completa des de 338 €.

Fins al 30 d'agost, la Fundació Pere Tarrés proposa sis destinacions amb programes d'activitats dissenyats segons les edats de cada participant i on es combinen esport, cultura i sortides a punts d'interès de l'entorn on estan situats els allotjaments. Amb el programa 'Vacances en família' infants i adults comparteixen l'esperit de les colònies d'estiu: dormir en lliteres, portar la motxilla, visitar llocs emblemàtics i fer excursions en plena natura, una gimcana o jocs de nit, sempre acompanyats dels nostres monitors. A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies, amb l'enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre que els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens i nenes de la seva edat en un espai exterior i en un context formatiu dirigit per un equip d'educadors. "Gaudir de les vacances junts participant de les mateixes activitats cohesiona i enriqueix tota la família, i encara més si es fa al costat d'altres famílies amb les quals compartir i intercanviar experiències", explica el responsable del programa 'Vacances en família', Pere Vives. 

La Fundació Pere Tarrés ofereix places a sis cases de colònies i albergs habilitats especialment per acollir les famílies i situades en un entorn natural privilegiat: la Cerdanya, el Berguedà, el Bages, el Pallars Sobirà, Osona i la Costa Daurada.

Vacances o un cap de setmana

Per la seva banda, Fundesplai proposa gaudir d'un cap de setmana de colònies en família a les millors instal·lacions de natura i amb un programa complet d'activitats d'educació ambiental. L'entitat de lleure disposa de cases de colònies, albergs i terrenys d'acampada en indrets de gran interès natural, com les Guilleries, el Montseny, la serra de Busa, el Berguedà, Montserrat, el Ripollès...

Durant els caps de setmana i les vacances les cases de colònies de la Fundació Catalana de l'Esplai també s'obren als grups i famílies perquè hi facin les seves estades amb activitats educatives. Unes estades on les famílies, de la mà d'educadors ambientals, poden descobrir l'entorn i gaudir del lleure i la natura, i a uns preus molt assequibles.

Les estades de cap de setmana inclouen una pensió completa, de sopar de dissabte a dinar de diumenge, ambdós inclosos. El menjar és casolà i segueix els criteris de la dieta mediterrània. Les estades inclouen activitats d'educació ambiental.

La majoria de cases tenen piscina i estan totalment adaptades per a persones amb problemes de mobilitat, que també podran gaudir de l'entorn i les pistes esportives, que s'han dissenyat perquè siguin accessibles.

Bona part de les habitacions compten amb bany propi i poden ser d'ús exclusiu per a cada grup o unitat familiar.

Les cases de colònies disposen d'equips d'educadors ambientals que fan veure la natura d'una manera nova i pròxima. Expliquen les plantes, els animals, la formació geològica del paisatge, i es fan petits experiments... Amb altres grups familiars podreu fer una excursió o una activitat en comú. D'aquesta manera, es pot combinar la privacitat amb les noves amistats.