Cristina Serret

Les cartes

Ja has donat la carta als patges reials? Si no ho has fet, no pateixis. Sempre la pots dipositar en una bústia de Correus. Els carters l’agafaran i la faran arribar a Ses Majestats els Reis d’Orient. Ells són especialistes a entregar les cartes als seus destinataris sense que es perdin pel camí

Les cartes / MARTA CAYUELA Zoom

Com viatgen, les cartes?

Igual que les persones: per terra, mar i aire. Quan escrivim a persones que són molt lluny, Correus fa servir mitjans de transport com els vaixells i els avions per fer arribar les cartes.

Com es reparteixen?

La clau és el codi postal. Aquest número de cinc xifres dona informació sobre la demarcació i el barri del destinatari. Quan una carta arriba a l’oficina de Correus no en llegeixen l’adreça, sinó el codi postal, i amb aquesta informació la classifiquen i l’envien allà on toca.

Did you know?

Stamp collecting is a hobby enjoyed all over the world

¿El carter que ve a casa és sempre el mateix?

Sí. Els carters de cada ciutat es reparteixen els barris o zones postals. Per això totes les cartes que arriben al teu edifici les porta sempre la mateixa persona.

¿Es reparteixen moltes cartes?

Moltíssimes! Cada dia els vehicles de Correus recorren 600.000 km, l’equivalent a fer la volta al món 15 vegades.

A special edition

The post office (Correus) has printed a Star Wars special edition stamp

Per a què serveixen els segells?

Per pagar l’enviament. Com més lluny enviïs la carta, més cars seran els segells.

Què representa el símbol de Correus?

El símbol de Correus és una corneta sobre un fons groc. Aquest dibuix recorda l’època en què els carters viatjaven a cavall i anunciaven la seva arribada fent sonar aquest instrument. El groc és el color de Correus, per això les bústies on dipositem les cartes són d’aquest color.