A.F.

Nens i fruites al 'Calendari de l'Ermità'

Els infants i les fruites i verdures, protagonistes del nou 'Calendari de l'Ermità 2018'

Nens i fruites al Calendari de l'Ermità / C.E. Zoom
El tradicional 'Calendari de l'Ermità' ja té a punt una nova edició amb informacions relacionades amb l'astronomia, el camp, l'hort, el jardí, les festes i les tradicions populars.

Com a novetat, l'edició 2018 presenta un calendari estacional de fruites i hortalisses, i inclou el nou calendari dels nens i les nenes, un desplegable sobre el cicle festiu de l'any adreçat als més petits.

Com cada any, el 'Calendari de l'Ermità dels Pirineus' surt puntualment a la venda a l'octubre i ja està disponible als quioscs i llibreries de referència de tot Catalunya i Andorra.

Aquest calendari és una de les publicacions més tradicionals de casa nostra, amb informacions relacionades amb l'agricultura, l'astronomia i la cultura popular i tradicional.

Inclou des del calendari laboral i festiu, el santoral català, el calendari solar i lunar, les dades sobre els eclipsis i la visibilitat dels planetes fins a una exhaustiva guia de festes majors, fires i mercats que es celebren arreu de Catalunya durant tot l'any. Un nombrós compendi de dades que es presenten tabulades per facilitar la consulta.

El calendari també recull el coneixement i la tradició de la pagesia catalana a través de dos apartats específics. El primer és un calendari de sembres i plantacions, amb recomanacions mensuals per al cultiu de l'hort i el jardí, incloses les herbes remeieres. I com a novetat de l'edició 2018, el segon apartat és un calendari estacional de fruites i hortalisses, que indica els productes propis de cada estació de l'any.

Totes aquestes informacions es complementen amb la crònica dels principals fets històrics de l'any anterior i una selecció dels centenaris que s'han de celebrar durant l'any, així com articles de cultura tradicional, versos i dites.

Desplegable infantil

Des del 2017, el calendari inclou un desplegable infantil, el calendari dels nens i les nenes, amb un recull de curiositats i observacions sobre la natura, el camp i l'astronomia, així com la data de celebració de les festes populars i tradicions catalanes més singulars. Tot acompanyat de divertides il·lustracions i nombroses dites i refranys.
 
El 'Calendari de l'Ermità', que compleix 143 anys d'edició ininterrompuda i que s'edita en català i castellà, és la publicació de referència que els catalans han adquirit sempre per tradició familiar i un obsequi habitual entre familiars i amics quan arriben les festes de Nadal i Cap d'Any.