Aure Farran

La Filmoteca de Catalunya s'acosta a les escoles

32 propostes educatives adreçades a tots els nivells educatius: projeccions de cinema i sessions d’iniciació al llenguatge cinematogràfic acompanyades de material didàctic, tallers, visites, itineraris temàtics i recursos per al professorat.

La Filmoteca de Catalunya s'acosta a les escoles / FILMOTECA CATALUNYA Zoom

La Filmoteca de Catalunya ha presentat la seva programació per a escoles de cara al curs 2016/2017, amb un programa pensat per als diferents nivells educatius i on no s'obliden dels recursos per al professorat.

Filmoteca per a les Escoles és, en la seva sisena edició, un programa plenament consolidat. Correspon a un dels objectius de la Filmoteca de Catalunya formar nous públics, i l’any passat van ser més de 7.000 els nens i nenes que van participar de la programació que ofereixen els seus Serveis Educatius. És un camí que fan en conjunt amb entitats com A Bao A Qu, Drac Màgic, Federació Catalana de Cineclubs, Modiband, i més, recentemtn s'hi ha sumat l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que col·labora en el cicle de Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans amb la voluntat de crear vincles transversals.

7.000

Nens i nenes van participar de la programació del curs 2015/2016

Des del curs passat, maletes didàctiques creades amb la col·laboració del Museu del Cinema de Girona viatgen per Catalunya per tal d’ampliar un projecte que també inclou dossiers didàctics periòdics per a docents i assessorament en treballs de recerca. La Filmoteca de Catalunya vetlla per la preservació del patrimoni cinematogràfic però també mira endavant, i és en els nous espectadors, formats en una mirada crítica, on hi veuen el futur.