Oci a casa 14/04/2021

Quin llibre demanem per Sant Jordi? (II)

Novetats de literatura per a infants i joves

3 min
Propostes de lectura per Sant Jordi
1.
L'avi ja no hi és

Gemma Castanyer i Lara Sánchez • Editorial Excellence

L'avi ja no hi és

Basat en fets reals, aborda el comiat de l’avi Josep des de la mirada de la seva neta Laia. Un àlbum fantàstic per tractar el dol amb els més petits, que ens descobreix que els comiats a vegades no són per sempre. A partir de 5 anys.

2.
Els ocells

Michel Luchesi i Maud Bihan • Editorial Cossetània

Els ocells

Una guia que convida la canalla a aprendre a observar els ocells, a construir una caixa niu i una menjadora i, fins i tot, a ajudar-los quan estan ferits. El llibre conté 36 fitxes que presenten els ocells més comuns de les nostres terres, de manera que els podran reconèixer fàcilment. Aprenentatge a través d’activitats, jocs i qüestionaris, que permeten a les criatures adquirir coneixements reals posant-los en pràctica. Recomanat a partir de 7 anys.

3.
Jo soc l'altre

Germán Machado i Mercè Galí • Litera Libros

Jo soc l'altre

Una història que explica com ser bessons idèntics pot ser complicat, tot i que de vegades també té avantatges. Un llibre amb un humor subtil, per jugar a endevinar qui és qui i per pensar què et fa ser tu mateix i no un altre. Recomanat a partir de 4 anys.

4.
Divuit poemes de natura i un conte entremaliat

Lola Casas i Gemma Capdevila • Editorial Mediterrània

Divuit poemes de natura....

Un recorregut per la natura al llarg d’un any en què els seus habitants ens sorprenen a cada poema. La poesia i les il·lustracions creen un imaginari poètic magnífic per a grans i petits. El llibre compta amb una versió del conte de La caputxeta vermella i amb el pròleg del naturalista i periodista ambiental José Luis Gallego. Recomanat a partir de 5 anys.

5.
Borda, George!

Jules Feiffer • Editorial EntreDos

Borda, George!

Un llibre interactiu molt divertit, ideal per ser llegit en veu alta. Amb unes il·lustracions senzilles i de colors atrevits que afegeixen humor i expressivitat als personatges. És també un àlbum perfecte per parlar d’emocions. Els lectors gaudiran del final inesperat! Recomanat a partir de 3 anys.

6.
Estel Fugaç

Ursula Wölfel • Editorial Bambú

Estel Fugaç

Un clàssic. Un dels llibres més bonics d’Ursula Wölfel. Estel Fugaç vol fer com els grans per poder muntar a cavall i caçar búfals! Però fa dies que els caçadors tornen amb les mans buides. L’home blanc els ha espantat i el seu poble passarà gana si no aconsegueixen trobar-los. Llavors el noi decideix anar en secret allà on viu l’home blanc. Els dirà que han de marxar perquè els búfals reapareguin i tot torni a ser com abans. Recomanat a partir de 9 anys.

7.
Gràcies. Història d'un veïnat

Rocio Bonilla • Animallibres

Gràcies

Una història sobre la convivència i les relacions humanes. Gràcies a una avaria inesperada, la vida del veïnat canviarà del tot. Gràcies a la curiositat i l’empatia, els veïns i les veïnes arribaran lluny, molt lluny. I aniran junts. Recomanat a partir de 4 anys.

8.
True Story

Anabel Lorente • Nandibú. Pagès editors

True Story

Un llibre il·lustrat que parla dels abusos, la relació amb el propi cos, el feminisme, les cures de la llar, la salut mental… Fa protagonistes l’estreta que no es vol embolicar amb ningú; la malcarada que es pensa que està bona; l’estranya que parla amb desconeguts; la que no serveix per als estudis; la que juga sola; la set-ciències; l’antipàtica; l’anorèxica; la intensa; l'acuseta; la “xoni”... Un recull de veus silenciades en històries il·lustrades. Recomanat a partir de 16 anys.

9.
Un passeig pel bosc

Mariona Tolosa Sisteré • Ed. Flamboyant

Un passeig pel bosc

Un àlbum que convida la canalla a endinsar-se en un viatge memorable. Tot seguint el rastre d’un animal, podran observar la vida que hi ha sota una pedra, escoltar la remor de l’aigua i notar el sol a la cara. Una passejada per gaudir de la natura en família. Recomanat a partir de 5 anys.

10.
L'abecedari entremaliat

Anna Aparicio Català • Editorial Takatuka

L'abecedari entremaliat

A partir d'un record d'infantesa, un joc inventat de quan anava amb cotxe amb la família, l'autora i il·lustradora ha creat aquest fantàstic llibre en què el lector o lectora no només aprendrà les 26 lletres del nostre alfabet, sinó que també s'enfrontarà al repte d'identificar la imatge-paraula intrusa i haurà d'esbrinar a quina paraula correspon cada imatge i descartar aquells sinònims que no comencen per la lletra seleccionada. El llibre també mostra les diferents representacions gràfiques de cada lletra (majúscula, minúscula, lletra de pal, lletra lligada) i les seves correspondències en Braille (l'alfabet de les persones invidents) i en codi Morse (alfabet basat en la combinació de punts i ratlles). Un abecedari il·lustrat ple de color i de propostes de joc! Recomanat a partir de 6 anys.

11.
Buu! Un misteri marí

Kate Read • Libros del Zorro Rojo

Buu! Un misteri marí

A la profunditat del mar blau, un peixet rosa llança una pregunta: "Algú vol jugar?" Amagat al forat d'una roca crida: "Buu!" Però on ha anat tothom? Una trepidant història, plena d'humor i de sorpreses, en un escenari hipnotitzant: el fons submarí. Les il·lustracions destaquen per la seva extraordinària riquesa de matisos. Recomanat a partir de 6 anys.

12.
Sant Jordi i el drac Patac!

Jordi Grifoll i Cris Tarradas • Editorial Castellnou

Sant Jordi i el drac Patac!

La història de sant Jordi com mai l'heu llegida. Un conte interactiu en què els infants participen al llarg de la història (pintant o dibuixant); i és que, en aquest conte, el lector entra dins la història i hi participa ajudant sant Jordi. El drac Patac finalment és vençut però ens deixa un magnífic regal: una rosa vermella, la rosa de sant Jordi. Recomanat a partir de 5 anys.

En vols més?

Cada dia trobaràs noves propostes de literatura infantil i juvenil al nostre canal d'Instagram @criaturesarallegim

stats