ARA

Isabel-Clara Simó: "Llegir-los en veu alta els deixa bocabadats"

La lectura en veu alta, "el truc" d'Isabel-Clara Simó per fomentar la lectura entre els més petits  

La lectura en veu alta, «el truc» d’Isabel-Clara Simó per fomentar la lectura entre els més petits / PERE TORDERA Zoom

L’escriptora i periodista valenciana Isabel-Clara Simó recomana ‘Alícia en terra de meravelles’, de Lewis Carroll, "perquè és un llibre ideal per a infants i joves i especialment bo per a adults". Assegura la premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017 que el llibre "és alguna cosa més" que una noia que persegueix un conill i entra en un regne màgic.

Per a Simó, membre del jurat del 40è Concurs Literari de Relat Breu Coca-Cola, els llibres que més l'han marcat i que continuen marcant-la són dos: ‘La província de l’home’, d’Elias Canetti, i ‘L’home, mesura de totes les coses’, de Joan Fuster, que enguany celebra el 25è aniversari. Sobre el primer, Simó assegura que cada dia se'l mira i l’obre per una pàgina: "I sempre hi trobo allò que hi vull trobar".

Per tal de fomentar la lectura entre els més petits, Isabel-Clara Simó assegura que té "un truc": "Almenys funciona entre els joves, que és el que jo he tocat més com a ensenyant, i és la lectura en veu alta", i afegeix que "l’oralitat de l’escriptura és especialment atractiva, i a classe es queden tots bocabadats escoltant-te".