Criatures  /  Lectura 10/08/2016

Biblioteca digital per a petits lectors

La nova proposta de Sami Apps inclou aplicacions educatives en català basades en contes d’editorials infantils

A.f.
3 min
Biblioteca digital per a petits lectors

Si heu aconseguit que els petits i les petites de casa s'hagin aficionat a la lectura –o hi esteu treballant per aconseguir-ho– us interessarà aquesta iniciativa. Una bona proposta que podeu fer compatible amb els llibres de paper de sempre, conscients que, actualment, els nens i nenes tenen a l'abast mòbils i tauletes.

En aquest sentit, des de Sami Apps s'han proposat ajudar els pares i les mares a trobar contingut educatiu i segur en un món cada cop més digital. Així, Sami Apps ha fet créixer la seva família d’aplicacions educatives amb la Biblioteca Digital. Aquest nou projecte neix de la col·laboració de Sami Apps amb editorials infantils i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

La Biblioteca Digital es va estrenar al mes de juny a les botigues d’aplicacions habituals, Google Play i Apple Store.

Què ofereix la Biblioteca Digital?

Dins de la Biblioteca Digital s’inclouen aplis educatives en català basades en contes de diferents editorials infantils. L’apli de cada títol inclou l’adaptació del llibre en aquest nou format, amb una lectura animada i també amb activitats complementàries interactives.

D’aquesta manera, l’hàbit lector dels nostres fills s’adapta als nous temps i als nous usos, sense perdre la qualitat i enriquint-se encara més aprofitant les noves tecnologies i dispositius mòbils. En entrar dins de cada aplicació, si es clica l’opció del 'play' es pot accedir al conte tal com el trobem en la versió en paper, però enriquit amb l’àudio del text i amb animacions de les il·lustracions del conte, que poden ser permanents o intermitents, si s'hi fa un clic a sobre.

El lector pot llegir i/o escoltar el conte girant els fulls en forma de 'scroll'. A més, també es pot tornar sempre al menú d’inici per accedir a les activitats complementàries de l'apli basada en el conte.

Com a activitats extres hi trobem:

Grava la narració del conte amb la teva veu o la d’algú altre. Aquesta és una de les opcions extres més interessants, ja que el nen o nena pot escoltar la narració dels seus avis o pares en qualsevol moment. Es poden guardar fins a quatre veus diferents, que es podran anar substituint.

Inventa’t una nova història. La canalla pot canviar els protagonistes de la història i fins i tot el conte.

Per saber més sobre els personatges. Si volem conèixer millor un dels personatges de la història només cal clicar-hi a sobre per sentir les seves frases més típiques dins la història.

Pinta. Les criatures es diverteixen pintant els personatges principals de l’app.

Resol un puzle. El nen juga a fer puzles per descobrir il·lustracions de l’app conte.

El català a la resta del món

Amb aquest nou projecte, Sami Apps preveu impulsar el català a la resta del món i animar les editorials a apostar pels avantatges i possibilitats que ofereixen les aplicacions mòbils. Són un plus i no un substitut per a les seves publicacions.

Un dels trets diferencials de la proposta és que en un inici, aquestes aplis sortiran en en català i en castellà, però tenen revist fer-ne la traducció fins a 10 idiomes diferents.

Primers títols

Els títols amb els quals s’estrena la Biblioteca Digital de Sami Apps són: 'En Patufet', de Publicacions de l’Abadia de Montserrat; 'Kids Discover Barcelona & Gaudi', basada en tres títols de la col·lecció Pintem, de l’Editorial Mediterrània, i 'Un Ratolinet Pérez molt modern', de l’editorial Corimbo. A més de tres títols propis de Sami Apps.

A més, durant aquest any tenen previstes noves incorporacions editorials i també nous títols de les editorials amb les quals ja col·laboren. A més, com que Sami Apps té abast mundial, també estan negociant amb altres editorials internacionals, com el segell infantil Kerle, de l’editorial alemanya Herder.

Les aplis de la Biblioteca Digital estaran disponibles a les plataformes de venda de Google Play i Apple Store. El preu d’una apli és d’aproximadament 2,99 €.

stats