Criatures 26/08/2017

Sierra Leone: més de 100 infants morts per les inundacions

La forta pluja i les esllavissades que ha patit el país han afectat més de 600 persones

Unicef, Comitè Balears
1 min
Sierra Leone: més de 100 infants morts per les inundacions

L'Unicef està a les zones afectades per les inundacions i els devessalls a Freetown, la capital de Sierra Leone, per donar resposta urgent a les necessitats de les famílies desplaçades a causa de la catàstrofe. Segons fonts oficials, hi ha centenars de persones que han perdut la vida, incloent-hi almenys 109 infants. S'espera que la xifra de morts continuarà augmentant, ja que hi ha més de 600 persones, moltes d'elles nens i nenes, que continuen desaparegudes.

"La magnitud del dany no té precedents", explica Hamid el-Bashir Ibrahim, representant de l'Unicef a Sierra Leone. "Els infants s'han quedat sense llar, aterrits i vulnerables. Hem de fer tot el que puguem per protegir-los de les malalties i l'explotació", afegeix.

Des que el desastre va copejar el país, els equips de l'Unicef han donat resposta a les necessitats d'un gran nombre d'infants i famílies afectats: els han proporcionat aigua potable i sanejament, i han distribuït subministraments com medicines, lones de plàstic i guants, després de la petició d'ajuda del govern. A més, l'Unicef està oferint suport psicosocial a les persones traumatitzades per aquesta catàstrofe.

Hi ha moltes fonts d'aigua contaminades i xarxes de subministrament danyades, de manera que s'estan habilitant tancs d'emmagatzematge d'aigua per distribuir-la entre les persones desplaçades. L'Unicef treballa en coordinació amb el ministeri de Salut i Sanejament i amb altres aliats per prevenir brots de malalties transmeses per l'aigua.

El govern de Sierra Leone ha liderat la resposta en les 13 comunitats afectades –la que ha patit les pitjors conseqüències ha estat la zona de Regent, on una esllavissada massiva va arrasar habitatges sencers–. L'Oficina de Seguretat Nacional de Sierra Leone (ONS) estima que hi ha més de 3.000 persones que han perdut la casa.

stats