Criatures  /  Infància 10/11/2020

Pintar els drets dels infants

El Port de Barcelona celebra el Dia dels Drets dels Infants col·laborant amb el projecte 'Why?'

A.f.
2 min
La il·lustradora Carme Solé Vendrell treballant en el projecte 'Why?'

El Port de Barcelona celebrarà el dia dels Drets dels Infants col·laborant amb el projecte Why?, de la pintora i il·lustradora Carme Solé i Vendrell. Les seves obres són pintures en blanc i negre amb el rostre d'un infant. La idea, en aquesta ocasió, és crear un mural col·lectiu que es penjarà a la façana del Museu Marítim a finals de novembre. Es tractarà d'un collage de grans dimensions format pels dibuixos dels nens i nenes que desitgin participar-hi i un espai per a la intervenció artística de Solé i Vendrell, que quedarà envoltada de les il·lustracions infantils.

L'activitat, emmarcada dins del projecte Port-Ciutat de la infraestructura catalana, està pensada per a infants i joves, d'entre 3 i 12 anys, que hauran d'enviar les seves creacions seguint la temàtica de la defensa dels drets dels infants, drets que tenen des del moment de néixer i que recull la Convenció de Ginebra, adoptada per les Nacions Unides, el 20 de novembre del 1989.

Es vol fer mural col·lectiu en defensa dels drets dels infants que es penjarà a la façana del Museu Marítim

El projecte Why?, creat per Carme Solé i Vendrell el 2013, apel·la directament a la consciència del públic amb la situació d'injustícia que pateixen molts infants d'arreu del món. El projecte ha volgut crear el vincle amb la ciutadania i amb les entitats a través de diverses iniciatives: pintures murals, exposicions de pintura i escultura i banderoles penjades als balcons de Barcelona, Cornellà, Granollers, Girona, Còrdova i Gijón, entre altres ciutats, que han convertit els carrers en galeries d'art.

Carme Solé i Vendrell és una il·lustradora i pintora de projecció internacional. Va editar el seu primer llibre l'any 1968 i des de llavors ha il·lustrat més de 800 títols, alguns dels quals a França, Itàlia i Alemanya, entre altres països. Ha estat distingida amb nombrosos premis, entre els quals destaquen el Janusz Korczak el 1979, el Premio Nacional d'il·lustració el 1979 i el 2013, el Catalònia el 1984, el Critici in Erba el 1992, l'Octogone la Fonte el 1992 i la Creu de Sant Jordi el 2006.

Hi voleu participar?

Per col·laborar en aquest mural només s'han de seguir les bases de la iniciativa i enviar el dibuix a través del formulari de participació.

stats