Infància 31/08/2019

Infants refugiats en risc a Grècia

Més de 1.100 infants a Grècia necessiten allotjament i protecció

Unicef, Comitè Balears
2 min
Infants refugiats necessiten ajuda a Grècia

El nombre d'infants refugiats i migrants no acompanyats que es troben en centres de recepció i identificació de les illes gregues en condicions d’amuntegament –cosa que constitueix un perill per a la seva integritat–, com també en centres de detenció a tot el país, supera els 1.100, la xifra més alta des de principi del 2016, segons ha assegurat l'Unicef. L’agència de les Nacions Unides ha instat els països membres de la Unió Europea a fer més per protegir els infants especialment vulnerables.

“El cap de setmana passat un infant nva perdre la vida i dos més van resultar ferits en un incident violent al Centre de Recepció i Identificació de Moria. Aquesta última tragèdia és un clar recordatori que la situació als centres de recepció de Grècia està en un punt límit”, assegura la directora regional de l’Unicef per a Europa i l'Àsia Central i coordinadora especial per a la resposta de refugiats i migrants d’Europa, Afshan Khan. “Continuem fent una crida a les autoritats gregues perquè traslladin els infants a un allotjament adequat a la zona continental. Però Grècia no pot donar suport tota sola als infants refugiats i migrants. És vital que els governs europeus augmentin els esforços per reubicar-los i agilitzin les reunificacions familiars per als que ja tenen familiars a Europa”.

El Centre de Recepció de Moria està destinat a albergar 3.000 persones, però actualment n’hi viuen més de 8.700, inclosos 3.000 infants. La Secció B i la seva àrea adjacent disposen d’habitacions per a 160 infants no acompanyats, però ara n’hi ha més de 520.

Actualment, hi ha més de 32.000 infants refugiats i migrants a Grècia, incloent-n’hi més de 4.000 de no acompanyats o separats. En els últims tres anys, l'Unicef ha donat suport a més de 60.000 infants refugiats i migrants i a les seves famílies a Grècia. Aquesta tasca inclou garantir que els infants tinguin accés a serveis vitals de protecció infantil, com ara suport psicosocial, atenció mèdica i educació. L'Unicef també està treballant amb el ministeri de Sanitat amb l'objectiu de proporcionar 85.000 vacunes per protegir els infants refugiats i migrants de malalties.

stats