A l’estiu, ben protegits del sol

On passes les vacances? A la platja, a la muntanya, a la ciutat o viatjant? Siguis on siguis, hi ha una cosa que no et pot faltar a la bossa: la protecció solar. Ja tens la teva?

A l’estiu, ben protegits del sol MARTA CAYUELA Zoom

Ben empastifats

Sí, ja ho sabem. Posar-se crema de sol és una murga. Però és important. ¿Oi que no saltaries d’un avió sense paracaigudes? Doncs no has de posar-te al sol sense la protecció adequada. Posa’t la crema uns quinze minuts abans de sortir de casa, i després cada dues hores, o després de banyar-te si no és resistent a l’aigua. I vigila que els pares també ho facin, que de vegades els grans ens fem els despistats!

Bronzejats sí, cremats no

El bronzejat és una reacció de la pell als raigs solars. Quan rebem les radiacions ultraviolades del sol, el nostre cos allibera una substància anomenada melanina per defensar-se. I aquesta melanina és la que ens dóna el bronzejat que tant ens agrada. Si estem massa estona exposats al sol o bé si ho fem sense la protecció que toca, el nostre cos no és prou ràpid produint melanina i és llavors quan ens cremem.

Don't forget your cap

Grab it when you go to the beach or the mountains, to protect your head from solar radiation.

A l’aigua, també

¿Ets dels que es passen el dia dins del mar o de la piscina? Doncs també t’has de posar crema solar, perquè l’aigua reflecteix i intensifica les radiacions solars. Només et pots escapar dels seus efectes posant-te a l’ombra.

Si està ennuvolat, també

Els dies d’estiu que el cel és gris també cal posar-se protecció solar, perquè les radiacions travessen els núvols.

Drink water

Remember that it is also important to drink water as often as possible

Mira el rellotge

Entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda la radiació solar és més forta. Si pots, evita estar al sol durant aquestes hores.

Les persones amb més risc de cremar-se pel sol

Són les que tenen la pell molt clara, i també els infants i adolescents, perquè passeu molta estona al sol.