Infància 03/06/2022

A l’estiu, muntanya!

El Centre Excursionista de Catalunya organitza casals, travesses i campaments aquest estiu

A.F.
4 min
Travesses, casals i campaments. Una oferta de muntanya per a tots els gustos

L’excursionisme porta implícits una sèrie de reptes i beneficis que fan de la seva pràctica una proposta especialment saludable i educativa per a tots els membres de la família. Entre altres coses, permet un íntim coneixement de la natura que fa que li tinguem més respecte. A més, desenvolupa una sana convivència entre familiars i amics de qualsevol edat, cosa que incrementa l’esperit de suport i companyonia; i és una aposta de salut, perquè suposa un excel·lent exercici cardiovascular. Finalment, el fet que es practiqui lluny de la ciutat ens permet allunyar-nos de la contaminació urbana.

En un moment en què les pantalles semblen ocupar bona part del temps d'oci d'infants i joves, és bo recordar que passar temps a l'aire lliure és especialment beneficiós per a ells. Segons l’Observatori Faros de l’Hospital Sant Joan de Déu, el contacte amb la natura resulta beneficiós en tots els aspectes de la vida dels nens. No només ajuda a prevenir l’obesitat, reduir l’estrès i augmentar l’autoestima; també incrementa la concentració i el rendiment escolar. A més, les funcions cognitives, habilitats socials, aptituds de lideratge i col·laboració, capacitat pulmonar, respiració, gana, descans i respecte pel medi ambient milloren considerablement si passen més temps a l’aire lliure.

Conscients de tots aquests beneficis, al Centre Excursionista de Catalunya (CEC) organitzen de nou aquest estiu casals, travesses i campaments en diferents localitzacions del país destinades a infants i adolescents. Unes activitats que responen als objectius que persegueix el CEC des de la seva fundació, el 1876: formar, acompanyar i ensenyar el món dels esports de muntanya i la natura a la societat. 

El contacte amb la natura resulta beneficiós en tots els aspectes de la vida dels nens

Així, amb aquest principal objectiu de transmetre l’amor i estima pel territori, la natura i la muntanya, des de fa 5 anys el CEC organitza activitats d’estiu en diferents punts del territori català, convençuts que el campament és l’oportunitat perfecta per introduir i seguir formant els més menuts en aquest món. Des del CEC entenen els esports de muntanya i la natura com un conjunt que cal conèixer, respectar i estimar per poder-ne gaudir al màxim. I per fer-ho tenen propostes per a tots els gustos.

Campaments GR Natura Muntanya. Queralbs (Ripollès)

Vuit dies d’acampada descobrint el medi natural, fent amistats i practicant esports de muntanya a la vall de Núria i al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Més informació: https://cec.cat/infants-i-jovent/campaments-natura/ 

Campaments GR Natura. Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)

Vuit dies d’acampada descobrint el medi natural, fent amistats, practicant excursionisme al bell mig de la Garrotxa, amb jocs de lleure, tallers i activitats d’educació ambiental... i molt més!

Més informació:  https://cec.cat/infants-i-jovent/campaments-garrotxa/

Els campaments permeten a la canalla divertir-se i fer nous aprenentatges

1. Casal de Collserola del CEC 2022

Durant el mes de juliol organitzen el Casal de Collserola del CEC a l’Alberg Inout com a camp base i instal·lació per descobrir i conèixer el Parc Natural de Collserola. Cada setmana es duran a terme diferents activitats relacionades amb la natura, els esports de muntanya i el lleure per gaudir del pulmó verd de la ciutat. 

Més informació: https://cec.cat/infants-i-jovent/casal-collserola-2/

2. Casal Outdoor! - CEM Mundet

Durant el mes de juliol des del CEC, juntament amb el CEM Mundet, organitzen el Casal Outdoor!, un casal per descobrir diferents disciplines esportives a l’aire lliure. Excursionisme, trail running, orientació, escalada i molt més! En horari de 9 a 17 h el torn de dia complet i en horari de 9 a 13.30 h el torn de migdia, el casal té com a camp base el Centre Esportiu Municipal de Mundet per descobrir i conèixer el Parc Natural de Collserola.

Més informació: https://cec.cat/infants-i-jovent/casal-esportiu-outdoor-cem-mundet/

El Casal Outdoor! permet obrir les portes al món dels esports de muntanya als infants i joves

1. Ruta per la vall de Núria i Vallter 2022

La ruta per la vall de Núria i Vallter es caracteritza per dur a terme un seguit d’etapes amb les tendes d’acampada i queviures a l’esquena acampant en diferents zones i rebent avituallament en punts concrets del vehicle d’intendència del camp base de Queralbs. Durant els 7 dies, els participants aprendran de la mà dels guies de muntanya del CEC les diferents tècniques d’orientació i progressió, així com el funcionament d’una travessa, la preparació de les etapes i de les pernoctacions i la intendència en aquest tipus d’activitats.

Més informació: https://cec.cat/infants-i-jovent/ruta-nuria-vallter/

Les travesses són idònies per als joves que ja s'han iniciat en l’excursionisme i la muntanya i que busquen descobrir nous paisatges i fer noves amistats

2. Travessa a l'Alt Pirineu

Amb inici i final a la població de Llavorsí, del 17 al 23 de juliol proposen una travessa d’alta muntanya en una de les zones més impressionants del Pirineu Català dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La travessa circular us permetrà compartir, aprendre i gaudir de les amistats i aprenentatges en un entorn ideal.

Més informació: https://cec.cat/infants-i-jovent/travessa-a-lalt-pirineu/

3. Carros de Foc 2022

7 dies, 56 km i 4.400 m de desnivell! Amb inici i final a la població d’Espot, del 24 al 30 de juliol proposen fer la mítica travessa de Carros de Foc. La travessa circular us permetrà compartir, aprendre i gaudir en un dels paratges més impressionants i emblemàtics del Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Més informació: https://cec.cat/infants-i-jovent/travessa-carros-foc/

stats