Què hi ha per menjar?

Cinc plats a la fregidora d’aire que els nens no podran rebutjar

Idees que t’estalviaran temps i que són genials per sorprendre els infants

Joana Costa
3 min
Croquetes cuinades a la fregidora d'aire

BarcelonaMolt se'n parla, de la fregidora d'aire, però sempre per a elaboracions d'allò més evidents o per a preparacions totterreny per als adults que res tenen a veure amb el fregit. Aquest regal estrella del Nadal dels darrers anys té grans avantatges a l'hora de cuinar i la preparació d'aliments per a la canalla també es pot veure beneficiada d'un nou mètode de cuina que arriba quan ja pensàvem que ho havíem vist tot. L'avantatge més destacat en l'àmbit nutricional és la reducció de les calories respecte a una fregidora convencional: aquest sistema no n'afegeix tantes i fa que els àpats siguin menys calòrics aconseguint atractives textures similars. També, la rapidesa i facilitat d'ús d'aquests electrodomèstics són ideals per a les famílies que tenen pressa, poc temps per dedicar-se a la cuina i necessiten solucions fàcils i solvents. Finalment, hi ha una qüestió d'abaratiment del procés, ja que en moments en què el preu de l'oli està pels núvols, la cocció amb fregidora d'aire no surt tan cara tot i que el preu de la llum també sigui alt.

1.
Els clàssics
Croquetes

Una fritada ideal per fer a la fregidora d'aire són les menges típiques de fregir: a saber, patates fregides, croquetes, nuggets, pollastre arrebossat amb formatge i barretes de lluç arrebossades, així com entrepans calents i ous durs. Totes aquestes evidents propostes queden molt bé a la fregidora i són ideals per preparar un sopar ràpid, que entrarà tan bé per la vista com per la boca. Només cal preescalfar la màquina i posar-les-hi entre 10 i 15 minuts a uns 200 graus. Aquests fregits es poden acompanyar, per exemple, d'una amanida de tomàquet i olives tallades per aportar una mica de verdura a la proposta.

2.
Xips de carbassa
Xips de carbassa

Una altra manera de menjar verdura i fer-ho pràcticament sense adonar-se'n és fer xips de carbassa, acabant-les amb un toc de sal que les farà irresistibles també per als més menuts. Per estalviar temps en aquesta recepta una solució és comprar la carbassa ja pelada i tallada. En qualsevol cas, la recepta és tan senzilla com tallar les xips en forma de patata fregida. És important que totes tinguin una forma i gruix similars perquè es facin de manera uniforme. Primer, s'han de pintar amb una mica d'oli i sal, i si es desitja amb una mica de pebre, i s'han de posar a la fregidora preescalfada uns quatre o cinc minuts (en funció de la quantitat i el gruix) a 180 graus.

3.
Aletes de pollastre
Aletes de pollastre

Un dels plats preferits de la canalla pot multiplicar-se amb la fregidora d'aire gràcies a la seva potència, que aconsegueix textures cruixents allunyades de les estovades maneres que deixa la planxa (més semblants al bullit). Per fer unes aletes de pollastre a la fregidora, només s'han de tenir les aletes en qüestió i una barreja de condiments: sal, pebre, pebre vermell dolç i all en pols. En un bol, s'han de barrejar les aletes amb les espècies i després disposar-les en una sola capa a la fregidora. Per obtenir una textura cruixent es poden fer en dos temps: primer coure-les 15 minuts a 180 graus i, en acabat, donar-los un toc de cinc minuts més a la màxima temperatura (200 i 220 graus).

4.
Arròs de verdures i pollastre
Arròs de verdures i pollastre

Tal com es poden preparar al forn, els arrossos són també cosa de les fregidores d'aire. En aquest cas s'ha de preescalfar una mica d'oli a la cistella un parell de minuts a uns 180 graus i posar-hi a sofregir una mica d'all, una pastanaga i un pebrot un parell de minuts més. Després, s'hi ha d'afegir uns 200 grams de pollastre tallat, una mica de tomàquet fregit uns quatre minuts més i, finalment, afegir-hi uns 150 grams d'arròs i mig litre de brou (el qual s'ha d'anar controlant, com a la paella). Aquest darrer pas són uns 20 minuts a la mateixa potència. El resultat és un plat principal ple de nutrients i molt saludable.

5.
Galetes de mantega
Galetes de mantega

La fregidora d'aire també té tot un univers dolç per conquerir, i en funció del temps de què es disposi es poden preparar pastissos, galetes i tota mena de postres, ja que al capdavall l'airfryer és un forn. Una idea molt ràpida són les clàssiques galetes, que poden ser un bon berenar puntual el cap de setmana, i que són divertides de preparar. En aquest cas, s'ha de fer la massa amb uns 200 grams de mantega en pomada, 280 de farina, 120 de sucre i una culleradeta de vainilla opcional. Aquesta barreja s'ha de disposar a la safata i amb uns 7 minuts de fregidora a 180 graus n'hi ha d'haver prou perquè estiguin cuites, en funció de cada fregidora.

stats