Criatures 03/06/2021

Petits cuiners a casa? Aquest és el seu campus!

Primer Campus de Cuina i Alimentació de l'ARA

T.G.
2 min
Un campus en què es combinen activitats de cuina i alimentació saludable amb activitats lúdiques i de descoberta de l'entorn

El diari ARA organitza el primer Campus de Cuina i Alimentació del 12 al 17 de juliol, que va destinat a joves entre 10 i 13 anys, i que comptarà amb la participació de cuiners de prestigi, com Carles Gaig, que hi impartirà una masterclass sobre les seves preferències culinàries personals i també sobre la importància d'una alimentació variada.

El campus té una durada de sis dies, distribuïts en matinals dedicades a conèixer i cuinar els ingredients que componen la dieta mediterrània, i en tardes destinades a gaudir d'activitats de lleure i esportives. Organitzat en col·laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai, Fundesplai, està coordinat per la periodista de gastronomia de l’ARA Trinitat Gilbert Martínez i té el suport dels supermercats Mercadona.

L’objectiu del campus és que els joves coneguin les propietats nutritives d’aliments com els llegums, les verdures i hortalisses, els tubercles o la xocolata. A part de les explicacions teòriques, cada dia un cuiner els acompanyarà per explicar-los com manipular i preparar els aliments. Entre els cuiners que cuinaran amb els joves hi ha Albert Mendiola, del restaurant Marimorena; Carlota Claver, de La Gormanda, i Oriol Sabé, de Can Marc. Així, les activitats matinals estaran dedicades a conèixer i cuinar els ingredients que componen la dieta mediterrània, i a les tardes gaudir d'activitats de lleure i esportives: vela, caiac, pàdel surf, descoberta del Parc Agrari del Baix Llobregat, bicicletada pels espais naturals del delta del Llobregat i altres activitats sorpresa.

L'allotjament és a l'Alberg Centre Esplai del Prat de Llobregat i el campus s'adreça a nois i noies nascuts el 2008, 2009 i 2010 (5è, 6è i 1r d'ESO).

Activitats inclusives

Les activitats s'han pensat perquè hi pugui participar qualsevol infant o jove, independentment de si pateix alguna discapacitat física, sensorial o intel·lectual

stats