Amb ulls de joc

Un calendari d'Advent diferent

Hi ha propostes com receptes, manualitats o d’interacció amb la natura

2 min
Calendari advent

BanyolesEl ritual de l’Advent està cada cop més instaurat a Catalunya, és fàcil trobar un ventall amplíssim d’opcions. N'hem analitzat unes quantes i us recomanem aquesta original proposta de Joguines Grapat.

  • Tipus de joguina: 24 capses amb més de 150 peces artesanals de fusta i altres materials naturals. És d’edició limitada i fet a l’Alt Empordà.
  • Edat: de 3 a 103.
  • Metodologia/pedagogia: Waldorf i una àmplia mirada al joc lliure.

Hi ha infants que des del mes d’octubre pregunten quan falta per Nadal. És normal, és una de les dates més importants per a ells. No ens sorprèn que existeixin rituals com l’Advent per fer que l’espera sigui visual i concreta.

Com neix aquesta proposta?

La família Grapat va incorporar la dinàmica de l’Advent sense imaginar que els obriria un espai de reunió i comunió; va ser tan bonic que el van convertir en un ritual familiar que han sabut bolcar en aquesta proposta que gaudireu tota la família, on el fil conductor són rituals especials de famílies amigues.

Calendari advent

Per què és diferent?

Els infants descobriran cada dia una petita joguina de fusta, alguns dies va acompanyada de propostes com receptes, treballs manuals o d’interacció amb la natura. Tot està pensat perquè s’engresquin i, a més, les peces que van sortint, les poden anar combinant entre si.

Per als adults és genial no haver de pensar en res sabent que els estem acostant una proposta de gran valor i és bonic poder colar-nos a cases de diferents famílies per conèixer els seus rituals.

Inclou un llibret que, a més de guiar-vos dia a dia, us presentarà a les famílies que han inspirat el calendari i us servirà de manual de consulta i inspiració de costums i tradicions nadalenques.

El contingut està cuidat

Grapat defensa, i es respira en cada cosa que fan, que els infants són mereixedors de bellesa, un dret que els adults a vegades obviem o oblidem. La bellesa és, a més, un concepte lliure de judici, depèn dels ulls que la miren. El veritable valor és que els acostem coses que a nosaltres ens semblen belles, i per això aquest calendari és tan especial. Cada proposta està feta no només pensant en el joc que generarà. Cada peça transmet calidesa i harmonia.

Conclusió

El món s’ha fet petit i els costumaris van canviant obrint-se a noves propostes, si hem d’incorporar rituals nous, fem que siguin propostes cuidades, pensades pels infants i que us ajudin a aconseguir viure aquests dies des d’un lloc serè, compartit i allunyat del consum sense valors.

stats