Infància 21/01/2021

Per què han de saber llegir (i entendre el que llegeixen)

Un nou programa per aprendre a llegir i millorar la fluïdesa i comprensió lectora

A.f.
2 min
Una alumna de primària llegint un llibre durant l’hora de lectura en una escola de Barcelona fa unes setmanes.

La lectura és Una bona fluïdesa lectora permet que entenguem el món que ens envolta, ens obre les portes del coneixement la comprensió lectora és un pilar bàsic en l'aprenentatge en totes les àrees curriculars de l'educació primària i secundària

Davant d'aquest panorama, com van fer fa gairebé una dècada amb les matemàtiques, els creadors de Smartick han dedicat els últims dos anys a "reproduir" el mètode personalitzat d'aprenentatge de matemàtiques de reconeixement mundial i han desenvolupat un programa individualitzat basat en la intel·ligència artificial per ajudar a millorar l'aprenentatge de la lectura dels nens d'infantil i la mecànica i comprensió lectora dels infants de primària i secundària. L'objectiu del programa Smartick Lectura és que les criatures aconsegueixin llegir de manera fluïda, comprenent el que llegeixen, gaudint de la lectura i potenciant la imaginació i creativitat.

La intel·ligència artificial de Smartick permet oferir un pla d'estudis personalitzat, adaptant en temps real el ritme i la dificultat a l'alumne, permetent-li que treballi sempre en la frontera del seu màxim nivell de competència. Per a això, només ha de fer una sessió diària de 15 minuts (sense horaris rígids) des d'un ordinador o tauleta, sense desplaçaments. Smartick Lectura potencia les habilitats lectores i la comprensió lectora dels nens en funció de la seva edat, al voltant de quatre components:

  1. Precisió: llegir qualsevol paraula, coneguda o desconeguda, sense cometre errors.
  2. Velocitat: llegir qualsevol paraula de manera correcta i a la velocitat que correspongui a la seva edat.
  3. Entonació: llegir qualsevol paraula i qualsevol frase amb l'entonació adequada.
  4. Comprensió lectora: aconseguir comprendre el missatge de les oracions i textos escrits.

compta amb tutorials interactius de suport per explicar nous conceptes

ticks millorar la comprensió lectora dels nens, una habilitat essencial per a l'aprenentatge de totes les assignatures

stats