Aure Farran

Segona edició de la campanya "Prenem partit per la infància"

Fundesplai presenta la segona edició de la campanya "Prenem partit per la infància" amb un sopar solidari amb Ada Parellada

Segona edició de la campanya "Prenem partit per la infància" / FUNDESPLAI Zoom

Dilluns, 12 de desembre, Fundesplai celebrarà l'acte d'arrencada de la segona edició de la campanya "Prenem partit per la infància", que té per objectius sensibilitzar entorn dels drets i la igualtat d'oportunitats dels nensrecaptar fons per poder atorgar ajuts i beques per a menjadors, colònies, activitats de lleure i reforç escolar a infants en situació vulnerable

L'acte de dilluns consistirà en un sopar solidari amb la col·laboració de la cuinera Ada Parellada al seu restaurant, el Semproniana, de Barcelona. L'Ada Parellada ha sigut guardonada enguany amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria en el món de la restauració, i és molt activa als mitjans de comunicació en la difusió d'una alimentació saludable i sostenible.

Els diners recaptats i els donatius es destinaran a beques per a menjadors, colònies, activitats de lleure i reforç escolar per a infants en situació vulnerable

L'import del sopar és de 100 € per persona, que es destinaran a la campanya de beques de Fundesplai. Aquest import equival al cost d'una beca d'1 mes per a menjador escolar o un ajut de 2 mesos per a activitats de lleure i reforç escolar per a infants en situació de risc.

La restauradora prepararà una versió transgressora dels 'hits' dels menús infantils

En el transcurs de la vetllada, que se celebrarà a les 20.30 h, Ada Parellada oferirà als assistents un sopar molt especial, consistent en una reelaboració amb un toc transgressor dels 'hits' dels menús infantils. Alguns exemples serien: sopa de pasta i mandonguilles amb un toc de tòfona, esclats d'ou ferrat i una versió gurmet del popular pastisset Pantera Rosa. Els assistents també podran assaborir una selecció dels millors vins, aportats gratuïtament per la Cooperativa Falset Marçà per a aquest acte.

"Prenem partit per la infància"

"Prenem partit per la infància" és el lema de la campanya que impulsa Fundesplai des del 2015 i que concentra tots els esforços educatius i socials per tal de revertir la situació de vulnerabilitat en què es troba 1 de cada 3 nens del nostre país. Segons l'Enquesta de Condicions de Vida 2015 (INE-Idescat), la taxa AROPE assenyala que el 31,7% dels joves de menys de 18 anys a Catalunya viuen per sota del llindar de la pobresa. Això vol dir que 1 de cada 3 infants veu compromès el seu accés a serveis, que no estan degudament coberts, com ara l'alimentació, l'atenció i l'educació en el lleure.

Des de la seva posada en marxa, Fundesplai ja ha dut a terme diferents iniciatives com ara #botaxlainfancia, "Un estiu per a tothom!", etc., amb l'objectiu de sensibilitzar la societat sobre aquesta qüestió i recollir fons. Uns esforços que, l'any passat, van permetre a Fundesplai atorgar més de 16.000 ajuts i beques perquè els infants amb més necessitats socials poguessin accedir a menjador, colònies, activitats de lleure i reforç escolar.