A.F.

Neix el torneig solidari Jan Vergés Blanch

La cita és aquest diumenge a les instal·lacions de l’escola Els Arcs de Barcelona i té dos objectius fonamentals: retre un sentit homenatge al Jan i incrementar la xifra de recaptació de la 25ena edició de 'La Marató de TV3'

Torneig Jan Vergés Zoom

El Jan Vergés Blanch va néixer el 30 de juny del 2004 amb una cardiopatia congènita. Malgrat que la seva vida va anar acompanyada de les dificultats i limitacions inherents a l’alteració del seu cor, el Jan sempre la va viure amb intensitat, alegria i, sobretot, amb normalitat. El Jan era un lluitador nat, des de ben petit va superar moments complicadíssims, però la seva lluita quedava completament minimitzada rere una actitud vitalista, un enorme sentit de l’humor i un dia a dia normal i corrent, com el de qualsevol altre nen de la seva edat.

El 14 de setembre de 2016, sobtadament, el Jan es va apagar a causa d’una aturada cardíaca, i va deixar un buit immens a tots els qui el van estimar: la família, als amics, l’escola, l’equip de futbol on jugava de porter, etc. 

El Torneig Jan Vergés Blanch neix, doncs, amb l’objectiu de recordar el Jan i de dedicar-li una jornada esportiva, familiar i festiva, així com també contribuir solidàriament a la recaptació de diners que promou anualment la Fundació La Marató de TV3, entitat que rebrà íntegrament els beneficis generats pel torneig. 

Programa 

El Torneig Jan Vergés Blanch és una convocatòria estructurada al voltant del futbol però amb moltes altres activitats paral·leles de caire lúdic: inflables, música, tallers, classes de ioga, bingo, etc. Els guanys econòmics (inscripció al torneig, participació als tallers o als sortejos, donatius a la guardiola solidària, consumicions al bar, etc.) es destinaran en la seva totalitat a 'La Marató de TV3', aquest any dedicada a l’ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Totes les activitats tindran lloc a les diferents instal·lacions de l’Escola Els Arcs (c/ Copèrnic, 34 de Barcelona).

Organització

El Torneig Jan Vergés Blanch és una iniciativa inspirada pel Jan, impulsada per la seva família i organitzada per l’Ampa de l’escola Nausica i la Fundació Els Arcs, a més de comptar amb el suport i la col·laboració de nombroses empreses i particulars.