A.F.

Nadons i pells sensibles: quins filtres solars cal utilitzar?

Els filtres físics són ideals per a les pells més delicades perquè formen un film protector en la pell que no s'absorbeix i que aconsegueix reflectir la radiació ultraviolada

Nadons i pells sensibles: quins filtres solars cal utilitzar? / GETTY IMAGES Zoom

En plena temporada de platja cal parar especial atenció en la protecció i la cura de la nostra pell per evitar cremades. L'elecció de filtres físics o químics és un dels factors clau, i els experts aconsellen fer servir un bon preparador solar de manera prèvia, durant i després de l'exposició solar.

Els filtres solars han de ser els nostres aliats a l'hora de protegir-nos de la radiació solar. Però, ¿què en sabem d'aquestes cremes? Existeixen dos tipus de filtres que protegeixen la pell de la radiació solar: els filtres físics i els filtres químics. Els físics són els que formen una pantalla sobre la pell i eviten, doncs, que els rajos del sol hi penetrin. Els químics, en canvi, són molècules que absorbeixen la radiació ultraviolada i la transformen en una radiació menys energètica i menys nociva.

Filtres físics, ideals per a nadons i pells sensibles

Els filtres físics, segons expliquen des dels Laboratoris Genové,  són substàncies inorgàniques inertes d'origen mineral que reflecteixen la radiació ultraviolada impedint que s'absorbeixi. En crear una pantalla sobre la pell, aquest tipus de filtres no s'absorbeixen, i per això es recomana fer-lo servir per als nadons. Les pells al·lèrgiques, reactives o amb dermatitis també han de protegir-se amb aquest tipus de filtres a l'hora d'exposar-se als rajos solars.

Filtres químics: absorbir la radiació per transformar-la

Els filtres químics basen el seu mecanisme de protecció en l'absorció de la radiació solar ultraviolada. La seva constitució està formada per molècules que poden absorbir els rajos UVA i UVB amb l'objectiu de protegir les capes més profundes de la pell. Són estructures orgàniques que, en rebre els rajos UVA i UVB, canvien d'estructura. El seu mecanisme d'acció es basa en el fet que en entrar en contacte amb la radiació solar l'absorbeixen i la transformen en un altre tipus de radiació inofensiva per a la pell.

Info Amb escut. Ben protegits del sol