Criatures 23/06/2012

Exposició al sol

1 min

1 Els infants es poden banyar a la platja a qualsevol edat, sempre que els protegiu la pell del sol i hi aneu a les hores menys caloroses del dia (eviteu d'11 a 17 h a l'estiu). És preferible evitar l'exposició directa en els primers 6 mesos del nadó.

2 A l'estiu i sense protector solar, el nen només pot estar en llocs tancats o en zones obertes completament ombrejades.

3 Cal aplicar un protector solar de factor 50, ja que la pell del nadó és més sensible als rajos solars que la de l'adult. És més fina i encara no produeix la quantitat necessària de melanina (els melanòcits funcionen amb normalitat a partir dels dos anys).

4 A l'aire lliure i amb sol, la roba ha de ser de cotó o de lli perquè transpiri i el cap ha d'anar protegit amb una gorra o barret. Les ulleres de sol d'òptica o farmàcia també són recomanables.

5 Feu servir protectors solars resistents a l'aigua i renoveu-los cada dues o tres hores, perquè amb la suor i l'aigua poden perdre una part de l'eficàcia protectora.

6 Apliqueu el protector també a la muntanya. A partir de 1.000 metres d'alçada, feu servir una protecció molt alta, ja que el filtre natural de la humitat, que protegeix parcialment dels rajos, desapareix.

7 I quanta aigua han de beure els infants? De 0 a 6 mesos, 0,7 litres/dia. De 6 a 12 mesos, 0,8 litres/dia. D'1 a 3 anys, 1,3 l/dia (uns 0,9 l d'aigua i begudes). De 4 a 8 anys, 1,7 l/dia (uns 1,2 l d'aigua i begudes).

stats