Cuinem en família: com fer sushi?
La jove Íngrid Riera explica com fer-ne pas a pas
Ara que teniu més temps, us heu animat a cuinar amb la canalla o amb els vostres fills adolescents? Si us hi voleu posar, des de Girona, l'adolescent Íngrid Riera i el seu pare, en Xavier, proposen cuinar en família uramakis, i ens ho expliquen pas a pas.
Ingredients
Per a 4 persones
400 grams d'arròs de la varietat japònica
80 ml de vinagre d'arròs
30 g de sucre
10 g de sal
8 làmines d'alga nori
Cogombre
Mango
Salmó
Maionesa
Sèsam
Surimi
Alvocat
Preparació
PreparacióDissoleu la sal i el sucre amb el vinagre d'arròs. Reserveu-ho.
Tot seguit, esbandiu l'arròs amb aigua de l'aixeta fins que l'aigua en surti transparent, cosa que voldrà dir que se n'haurà eliminat el midó.
Escorreu-lo ben bé i deixeu-lo reposar durant mitja hora.
Passat aquest temps, col·loqueu-lo en una olla fonda amb la mateixa quantitat d'aigua que el seu pes, és a dir 400 ml en aquest cas. Tapeu la cassola.
Coeu-lo a foc mitjà fins que bulli.
Quan l'arròs arrenqui el bull, mantingueu-lo durant dos minuts i passat aquest temps abaixeu el foc al mínim. Deixeu-lo coure amb aquesta temperatura baixa durant 13 minuts més.
Després dels 13 minuts, i sense destapar l'olla, aparteu-la del foc per deixar-la reposar 10 minuts.
El següent pas serà abocar l'arròs en un recipient gros. Afegiu-hi la barreja del vinagre d'arròs amb la sal i el sucre que havíeu preparat.
Amb una espàtula de cuina, aneu separant els grans d'arròs sense aixafar-los i sense fer cercles.
Com que l'arròs encara serà calent, venteu-lo perquè baixi a una temperatura de 36 ºC o 37 ºC.
Per fer la forma d'uramaki
Per fer la forma d'uramakiDamunt d'una estoreta de bambú (o d'un altre material per fer sushi), col·loqueu-hi una làmina d'alga nori.
Cobriu-la amb una capa fina d'arròs i després afegiu-hi sèsam.
Tot seguit, gireu la fulla amb l'arròs de cap per avall.
A la meitat de la fulla poseu-hi els ingredients que us agradin: mango, alvocat, surimi i maionesa, per exemple.
Enrotlleu-ho a poc a poc i fent força. Igualeu-ho als extrems, que haureu de tallar perquè tots els talls d'uramaki quedin de la mateixa mida.
Serviu-ho i ja estarà a punt per menjar. Bon profit!