Criatures 21/05/2020

Confinats en família: 5 idees que no us podeu perdre!

Noves oportunitats de viure la cultura des de casa (i en família)

A.f.
3 min
Una dona ballant a casa amb la seva filla

Si comenceu a fer plans sobre què fareu aquest cap de setmana, doneu un cop d'ull a alguna de les idees que us proposem avui.

Ballem amb Lali BeGood

Lali BeGood presenta el primer single en confinament, un divertit homenatge a tots els amics peluts que ens han fet aquest confinament més suportable. La cançó també conté una reflexió per a grans i petits: hem de revisar urgentment la nostra relació amb els animals i la natura. En aquest enllaç hi trobareu la lletra i podreu descarregar la cançó pagant el preu que considereu adequat.

Llegim en família

Si us ve de gust una estona de lectura en família, podeu llegir el conte Em quedo a casa. Aquesta petita història està dirigida als nens confinats i pretén servir d'ajuda per entendre les seves emocions en aquests estranys moments que vivim. És d'accés obert i té traduccions a l'anglès, l'alemany, el castellà i l'italià. El podeu descarregar aquí.

Portada del conte 'Em quedo a casa'

Activitats sota el cocoter

La revista Cocoter ha habilitat a la seva pàgina web un espai d'activitats així com l'opció d'accedir a articles en obert. Entre altres coses, hi trobareu activitats visuals, activitats de text, sopes de lletres, jeroglífics i mots encreuats. A més, podreu llegir alguns dels articles que ha anat publicant la revista amb informació i curiositats sobre el cos humà, les abelles o els números romans.

La revista 'Cocoter' ha habilitat a la seva pàgina web un espai d'activitats

Clàssics per aprendre anglès en família

El British Council reforça la seva feina de difusió de la llengua i la cultura britàniques oferint una selecció de clàssics de la literatura, el cinema i la música perquè famílies amb nens a les etapes d'infantil i primària puguin aprofitar els moments d'oci en confinament per entretenir-aprenent anglès. A més de títols de llibres, pel·lícules i cançons, els experts de la institució ofereixen consells pedagògics per afavorir el gaudi d'aquestes activitats i potenciar l'efectivitat de l'aprenentatge dels més petits. En trobareu més informació aquí.

Clàssics per aprendre anglès

Un minut de calma per a adolescents

L'editorial Flamboyant proposa una activitat pensada especialment per als adolescents, a propòsit del llibre Ets genial, de Matthew Syed. I és que els joves adolescents estan patint especialment les conseqüències del confinament. Han vist privada la seva llibertat en un moment de la vida en el qual precisament la llibertat és una de les coses que més anhelen. A casa, sense poder sortir, intentant adaptar-se a la nova realitat escolar darrere d’una pantalla. La proposta d'activitat és El Pot del Patiment. I ja que hi som, proposeu-los la lectura d'aquest llibre, que els ajudarà a entendre que són capaços d'aconseguir tot el que es proposin!

Portada del llibre 'Ets genial'
stats