ARA

Com celebrar amb èxit una festa d’aniversari infantil?

Et proposem alguns trucs i jocs per aconseguir una festa d'aniversari divertida i original

Com celebrar amb èxit una festa d’aniversari infantil? Zoom

Has d’organitzar una festa d’aniversari i no saps com fer-ho? Et donem alguns consells i idees per poder celebrar la festa i no dedicar-hi gaire temps. Ens hem centrat en l’opció de fer la festa en un xiquiparc o bé a casa, però molts dels consells són extrapolables a altres opcions.

Festa a casa o al parc

Si ets dels que prefereixen fer una cosa més casolana i convidar tots els amics del teu fill a casa et donem alguns consells que et seran útils per no perdre els nervis.

Planificar-ho amb temps: Cal que planifiquis la festa amb cert temps perquè sigui tot un èxit. Improvisar et farà anar massa estressada. És important que sàpigues amb temps quants nens vindran a la festa per poder escollir l’espai més adequat on fer cada cosa.

Les invitacions: Per poder saber amb exactitud els nens que vindran cal que enviïs les invitacions amb temps perquè els pares t’ho puguin confirmar. També és important que hi posis l’hora d’inici i de finalització de la festa, així com el lloc i el tipus de festa que serà.

Espai per berenar i per jugar: És important que tinguis un espai més o menys gran perquè els nens puguin berenar i un altre que sigui per jugar. D’aquesta manera evitaràs que hi hagi un caos i que et trobis menjar per tot arreu. En el cas de celebrar la festa al parc passa el mateix. Hauràs de tenir previst un espai per a cada cosa.

Prepara jocs: Tot i que és important que els nens puguin jugar i ser creatius, també estarà bé que tinguis alguns jocs preparats per poder trencar una mica el gel i animar la festa. Si els agraden les activitats que els proposes, l’èxit de la festa està garantit.

Informar de les normes: És important que facis saber als nens les normes de la casa i que els quedi clar què poden fer i què no. Per exemple, evitar els crits constants, pujar als sofàs, obrir armaris i calaixos, etc. És important que sàpiguen que han de respectar les normes.

Regals: Sigues tu la que proposi que es compri un regal entre tots els nens. D’aquesta manera no estaràs fomentant el consumisme i el teu fill entendrà que no és tan important el fet del regal com el fet d’estar compartint aquell dia tots junts.

Plats i gots d’un sol ús: Per a la teva comoditat, sobretot si hi ha molts nens, t’aconsellem que facis servir plats i gots d’un sol ús, que després reciclaràs als contenidors corresponents. T’estalviarà bastant de temps i feina.


Parc d’oci o xiquiparc

En els xiquiparcs t’organitzen tota la festa, menjar inclòs, i a sobre t’ofereixen un recinte ampli amb jocs per als nens. No són especialment econòmics però sí molt pràctics per als pares, que no s’han de preocupar de res. Els nens acostumen a passar-s’ho d’allò més bé!

Enviar invitacions: De l’única cosa que t’hauràs de preocupar és de fer arribar les invitacions als nens amb l’hora i el lloc de la festa. També necessitaràs confirmar el nombre de nens que hi van perquè ho hauràs de dir a l’empresa que ho organitza.

Visita prèvia: T’aconsellem que vagis a veure abans el local on vols fer la festa, per comprovar que realment és un lloc adient per l’edat dels nens i pels jocs que tenen.

Opció de portar el berenar i el pastís: Alguns llocs d’aquest tipus t’ofereixen la possibilitat de portar tu el berenar i també el pastís. Mira a veure què és el que et pot sortir més a compte en funció del preu que ells et demanin.

Regals: Sigues tu la que proposi que es compri un regal entre tots els nens. D’aquesta manera no estaràs fomentant el consumisme i el teu fill entendrà que no és tan important el fet del regal com el fet d’estar compartint aquell dia tots junts.

Els preus: Es pot arribar a pagar entre 10 i 13 euros per convidat, per una hora d’activitats, i a banda es paga el berenar i també el pastís.

Hi ha moltes altres opcions per celebrar festes d’aniversari: museus, parcs d’atraccions, anar al cinema, etc. Deixa que el teu fill també opini sobre com li agradaria celebrar aquell any l’aniversari i aneu trobant la millor fórmula per a petits i grans.