Plantes que curen

Abans que existissin les farmàcies i els medicaments, la farmaciola era al bosc. Allà hi trobàvem plantes que ens ajudaven a estar millor.

Plantes que curen  Sound Touch Profesor Astro Solar Cat’s System Zoom

Les propietats saludables de les herbes medicinals es coneixen des de fa segles, i avui encara en traiem profit.

ELS PRIMERS QUE LES VAN FER SERVIR

Qui va descobrir que la menta és bona per a la respiració? Doncs el primer que la va tastar! Els avantpassats primitius menjaven el que trobaven pel bosc, i sovint els causava algun efecte. Per exemple, diarrea, son o alleujament del dolor. Així, experimentant, van fer la primera farmaciola natural de la història.

COM VA PASSAR LA INFORMACIÓ?

Les propietats de les plantes es van transmetre de pares a fills. Primer, només amb la paraula. Més endavant, amb llibres. Els antics egipcis eren grans seguidors de la medicina natural, i els grecs i els romans en van escriure molts tractats.

BRUIXES O DONES SÀVIES?

A l’Edat Mitjana es van condemnar moltes dones, acusant-les de bruixeria, perquè guarien amb ungüents i pocions màgiques. Avui sabem que en realitat eren dones sàvies, que coneixien el poder curatiu de les plantes, i que el feien servir per ajudar la gent.

LA NIT DE SANT JOAN I LES HERBES REMEIERES

La tradició assegura que les plantes que es cullen la nit de Sant Joan tenen més potència curativa. Sobretot herbes com l’hipèric, que pels volts del solstici d’estiu és quan està més florit.

UNA PETITA FARMACIOLA NATURAL

Hi ha moltes plantes que ens resolen petits problemes. Per exemple, l’àrnica va bé quan ens fem un cop o un nyanyo, perquè és antiinflamatòria. L’àloe vera ens pot alleujar petites cremades, i l’eucaliptus ens obre les vies respiratòries quan estem molt refredats. La llista és molt llarga, perquè al món hi ha milers d’espècies amb propietats curatives.