A. F.

Menuari, per planificar els àpats de tota la setmana

Una nova eina que busca ser la solució per a tots aquells pares i mares que tenen cura de l’alimentació dels seus fills

Menuari, per planificar els àpats de tota la setmana Zoom

Una mare catalana, la Bet Plans, ha ideat una eina que vol ser una ajuda per a les famílies a l'hora de planificar millor els àpats de la setmana i garantir així una alimentació saludable i equilibrada per a la canalla.

És un projecte que ha posat en marxa en col·laboració amb la Fundació Alícia i el suport de l'Hospital Sant Joan de Déu i que té per objectiu que les famílies mengin millor. Per això ha ideat Menuari, que permet als pares planificar els menús de forma equilibrada, i als nens, aprendre en què consisteix la dieta mediterrània i els seus beneficis. 
En resum, és una eina que busca evitar les corredisses habituals de cada vespre a moltes llars catalanes per veure què fem de sopar, amb el risc d'acabar menjant malament o poc variat.
El Menuari consta d'una caixa per a receptes, un llibre que recull consells nutricionals i receptes pràctiques per al dia a dia, una pissarra imantada amb espais per als àpats de cada dia de la setmana, un retolador per a pissarra i 28 peces imantades que representen els diferents grups d'aliments que configuren la dieta mediterrània. Cadascuna d'aquestes fitxes es col·loca a la pissarra, que també disposa d'un espai per poder planificar la compra i apuntar-hi el que farà falta per poder fer els menús diaris.
A més, a través d'un codi QR es pot accedir a una biblioteca de receptes que també es poden veure a la pàgina web i que té la voluntat d'anar-se actualitzant amb aportacions dels usuaris, receptes de cuiners, divulgadors gastronòmics i empreses d'alimentació.