Família 29/07/2021

7 beneficis de l'ús de la tecnologia per part dels més joves (sota control parental)

El 66% dels adolescents d'entre 10 i 15 anys disposen de telèfon mòbil a Espanya

2 min
Un bon ús de les eines tecnològiques pot ajudar a potenciar les habilitats de la canalla

Les criatures creixen i es desenvolupen envoltats de les noves tecnologies. A Espanya un 66% dels menors d'entre 10 i 15 anys disposen de telèfon mòbil, mentre que un 89,7% fan servir ordinador i un 92,9% es connecten a internet, segons l'estudi Equipament i ús de tecnologies de la informació i la comunicació a les llars de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Afrontar aquesta realitat no vol dir rebutjar-la ni autoritzar la utilització sense mesura de smartphones, ordinadors o tablets, sinó fer servir el sentit comú a l'hora d'educar-los en aquest terreny. Per aquest motiu potser no hi ha una resposta única sobre la famosa pregunta: "¿A quina edat li compro el primer telèfon mòbil al meu fill?" Segons una enquesta de l'INE, l'edat més habitual és als 13 anys (ja en tenen un 84%), però això és només una dada estadística, ja que depèn d'aspectes tan particulars com el seu creixement i entorn.

L'important és que els progenitors estiguin al cas de l'ús que en fan els seus fills, sobretot perquè els ajudin en aquest desenvolupament tecnològic. Per a això, a part de la seva dedicació i paciència, disposen de l'eina de control parental en els dispositius tecnològics, un mecanisme que els permet conèixer els llocs web, aplicacions o sistemes operatius als quals accedeixen, així com fixar un límit de temps.

Familiaritzar-se amb el seu ús

A part de socialitzar-se amb les amistats, llegir o practicar esport, entre altres activitats, per al creixement d'un adolescent és important que es vagi familiaritzant amb les noves eines digitals, ja que això l'ajudarà en el seu present i, sobretot, en el futur. Segons l'empresa de logística inversa del sector tecnològic Anovo, els dispositius tecnològics aporten 7 beneficis a infants i joves si se'n fan un bon ús:

  1. Potenciació d'habilitats: Gràcies a l'ús d'internet, els menors poden explorar les seves inquietuds i aprofundir més en les seves aficions, com la música, el ball, el dibuix ...
  2. Proximitat amb les persones de l'entorn: Com passa amb els adults, les noves tecnologies també aporten als menors immediatesa i proximitat a l'hora de comunicar-se amb els amics o familiars.
  3. Suport escolar: Com passava amb les enciclopèdies fa anys, ara internet és un vehicle molt útil per ampliar coneixement acadèmic.
  4. Independència: Seguint unes pautes mínimes de bon ús, els menors poden utilitzar els recursos tecnològics per resoldre qualsevol dubte.
  5. Localització: Disposar d'un mòbil permet que els adolescents es puguin posar en contacte amb els seus progenitors si es perden o, fins i tot, poden enviar la ubicació GPS.
  6. Entreteniment: Les noves eines poden ser didàctiques i divertides si s'utilitzen de manera controlada.
  7. Estimulació: Hi ha aplicacions que ajuden els infants a potenciar el càlcul mental, la memòria o l'atenció mitjançant jocs.
stats