Criatures 15/06/2018

Joves amb talent

Coca-Cola premia els millors relats breus de Catalunya

A.f.
2 min
Coca-Cola premia als millors relats breus de Catalunya

Coca-Cola va premiar, en un acte celebrat al parc temàtic de Port Aventura de Tarragona, a la guanyadora de la 58a edició del Concurs Coca-Cola Jóvenes Talentos de Relato Corto i els 54 finalistes corresponents. En el mateix acte es va guardonar també els 54 finalistes de la 41a edició del Premi Coca-Cola Relat Breu, dels quals 18 han estat classificats per passar a la fase final.

La guanyadora de la 58a edició del concurs en castellà ha sigut Carme de la Plaza Pons, del col·legi Escola La Salle Torreforta de Tarragona, que competirà com a representant autonòmica amb els seleccionats de les altres 16 comunitats autònomes a la final estatal, el 22 de juny a la Reial Acadèmia Espanyola de Madrid.

En aquesta edició, 1.950 alumnes de segon d'ESO de Catalunya van mostrar els seus dots literaris durant la celebració de la prova escrita en castellà al mes de març. Els joves van crear els seus relats a partir d'una brúixola que els va servir d'inspiració i en la qual apareixia una frase escrita que convidava a donar joc a la seva imaginació.

En xifres globals, 11.292 alumnes d'arreu d'Espanya han participat aquest any en la 58a edició del Concurs Coca-Cola Relato Corto, una xifra rècord de participants. El concurs, que ha augmentat el nombre d'alumnes en un 2,1% pel que fa a la passada edició, ha aconseguit l'índex de participació més important dels seus 58 anys d'història.

Pel que fa la edició en català, dels 54 finalistes, 18 han estat classificats en la primera posició i passen directament a la fase final, en la qual es determinarà el guanyador del concurs. En aquesta edició hi han participat un total de 1.987 alumnes de segon d'ESO de 375 escoles de tot Catalunya.

En aquest cas, el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va proposar un tema en comú per a tots els alumnes. El tema escollit va ser una fotografia d'una balconada típica del barri de la Barceloneta acompanyada de la frase: "Aquella situació no era sostenible..." A partir d'aquesta frase, els participants van haver de desenvolupar la seva història.

Tots els classificats en primer lloc, juntament amb la seva família, professors i directors dels centres, assistiran a un acte final que tindrà lloc dilluns que ve al departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i en el qual es desvelarà el veredicte i el guanyador final.

Coca-Cola organitza aquest concurs des de l'any 1977 juntament amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, fet que li ha permès consolidar-se, al llarg dels anys, com un dels concursos literaris més importants del país. El concurs és anual i se celebra amb la finalitat de promoure l'escriptura creativa i la lectura en català entre els joves alumnes de les escoles de tot Catalunya.

El premi final? Trobades amb escriptors, un viatge i molt més…

La gala de lliurament de premis se celebrarà a Madrid, a la seu de la Reial Acadèmia Espanyola el 22 de juny. El jurat estatal, format per prestigiosos periodistes i escriptors, revelarà qui d'entre els 17 finalistes autonòmics són els tres guanyadors estatals, que seran guardonats amb un curs d'escriptura creativa a distància en una prestigiosa escola literària. Així mateix, els 17 afortunats que passin a la fase final, al costat dels quatre guanyadors en basc, gallec, català i balear, podran assistir a l'Experiència Coca-Cola de Joves Talents: un viatge de caràcter cultural i d'oci en el qual els guanyadors coneixeran importants escriptors i visitaran una ciutat on viuran experiències inoblidables.

stats