Escola 01/06/2021

Ja hi ha guanyadors catalans dels Premis Buero de Teatre Jove

Els grups Escèniques Ginebró 2n i Deixalles 81, guanyadors de Catalunya

2 min
Una imatge d'arxiu del Grup La Inestable, guanyadors de la 14a edició dels Premis Bueno en categoria no escolar

Desenes de joves de tot el país es van reunir davant de les seves pantalles aquest passat cap de setmana per descobrir els noms dels guanyadors de la fase autonòmica de la 18 edició dels Premis Buero en la marató d’esdeveniments en línia celebrats entre divendres i dissabte al canal de YouTube de Coca-Cola.

En el cas de Catalunya, el jurat del certamen ha escollit el grup Escèniques Ginebró 2n, de l’Escola Ginebró de Llinars del Vallès, com a guanyador escolar per la seva obra No parlis amb estranys. Per la seva part, el grup de teatre Deixalles 81, del Casal Cultural Codinenc, de Sant Feliu de Codines, ha estat escollit com a guanyador en la categoria no escolar per la seva obra Adolescer 2005. Les seves propostes han estat valorades pel seu treball, la tenacitat i la creativitat.

En les pròximes setmanes el jurat estatal es reunirà per visionar les obres i escollirà els guanyadors a escala estatal de la 18 edició del certamen. Entre els seus membres hi ha reconegudes figures de les arts escèniques com Carlos Hipólito, Emilio Gutiérrez-Caba, Myriam Gállego o Fran Perea

Així, a principis de juliol els guanyadors autonòmics tindran una cita amb la Setmana del Teatre, uns dies en els quals coneixeran la resta de guanyadors i viuran amb ells la màgia del teatre amb una sèrie d’activitats i tallers en què aprofundiran en diferents disciplines artístiques. El certamen acabarà amb la gala general, on es coneixerà el nom dels grups que passaran a formar part del ja il·lustre palmarès de guanyadors dels Premis Buero.

5.720 participants d’arreu d’Espanya han fet que la 18a edició dels Premis Buero sigui un èxit. Els joves de Catalunya han presentat 43 propostes, i s'han situat, juntament amb Andalusia, Ceuta i Melilla (43 propostes) i la Comunitat de Madrid (48 propostes), com les comunitats amb un índex més elevat de participació. Les modalitats creades com a novetat d’aquesta edició, els audioteatres i els monòlegs, han tingut una gran acollida amb 217 propostes rebudes.

A banda, Coca-Cola torna a convocar la Beca Buero en l’edició d’enguany, gràcies a la qual un dels participants podrà cursar un curs acadèmic a l’escola d’arts escèniques de la seva elecció, prèvia admissió. Qualsevol participant del certamen pot ser escollit pel jurat per la Beca Buero, sense limitar-se al fet que pertanyi als grups guanyadors a escala estatal. Això demostra l’esperit inclusiu del certamen, que inclou tant participants que viuen la seva primera experiència en el món del teatre com d'altres que ja han participat en diferents muntatges. 

Amb un certamen consolidat i una comunitat de joves amb més ganes que mai, Coca-Cola vol continuar oferint als joves la possibilitat de viure experiències inoblidables i enriquidores a través de nous formats amb què puguin continuar expressant-se, aprenent a comunicar-se i treballar en equip mentre reforcen habilitats com la memorització, l’expressió o l’empatia.

stats