Escola 13/09/2016

Nou programa per fomentar la ciència entre els alumnes de primària

Recerkids vol estimular la investigació entre els infants de 10 a 12 anys i donar a conèixer l'activitat científica que es fa al nostre país

Aure Farran
2 min
El Govern impulsa un nou programa per fomentar la ciència entre els alumnes d'Educació Primària

La secretaria d’Universitats i Recerca ha posat en marxa el programa Recerkids per fomentar la ciència entre els alumnes de 5è i 6è d’educació primària a partir d'aquest curs 2016-17. El programa té com a doble objectiu estimular la recerca científica entre els infants de 10 a 12 anys, així com donar a conèixer l’activitat que es fa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya.

El programa, coordinat per la direcció general de Recerca, s’adreça a totes les escoles públiques i concertades de Catalunya, que tenen fins al 30 de setembre per inscriure’s i participar-hi a través del web www.recerkids.cat.

Recerkids s’estructura en dues fases. Durant la primera, els grups classe hauran de desenvolupar una recerca emmarcada en un repte científic. Per a aquest curs 2016-17, el repte científic que hauran de desenvolupar durant el primer trimestre gira al voltant de l’aigua. El professorat de les escoles participants rebrà material didàctic i assessorament pedagògic per part d’un equip d’especialistes en didàctica de la ciència. A partir del mes de febrer les escoles tindran la possibilitat de participar en un congrés científic que se celebrarà a Barcelona. Allà els diferents equips de recerca de les escoles podran compartir els resultats del seu projecte i, alhora, gaudir d’una sèrie de propostes lúdiques i d’experimentació científica.

En opinió del director general de Recerca, Francesc Subirada, la divulgació de la ciència entre els infants és important perquè “exercita el pensament crític, desperta vocacions científiques i consciencia els futurs ciutadans de la importància d’una societat basada en el coneixement”.

El programa Recerkids, que compta amb la col·laboració d’Eduxarxa, s’afegeix a altres iniciatives que la direcció general de Recerca realitza per divulgar la ciència entre els infants i els joves del nostre país, com ara la col·lecció Personatges en joc o Els contes de la Laura i en Joan, que trobeu regularment amb l'AraCriatures.

stats