Escola 07/06/2021

Combatre el canvi climàtic des de l'aula

El British Council ofereix una plataforma educativa en obert per abordar aquesta qüestió

2 min
L'objectiu de la iniciativa és traçar les connexions entre clima, educació i cultura, i afavorir l'interès de cara al COP-26

El British Council, l'organització del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives, ha posat en marxa, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, el programa The Climate Connection. La plataforma digital ofereix en obert materials didàctics, activitats educatives i conferències en línia per generar, compartir coneixement i promoure l'activisme de persones de tot el món en favor de la lluita contra el canvi climàtic.

Sota el lema "Discover, share and act" [Descobrint, compartint i actuant], la iniciativa posa el focus en la conscienciació de les noves generacions, que van identificar el canvi climàtic com la problemàtica social de més rellevància en una enquesta realitzada per la mateixa institució entre 40.000 joves de 18 a 34 anys de 36 països.

Entre el juny i el novembre, la plataforma anirà incorporant nous informes, tallers, podcasts, unitats didàctiques i activitats de debat i reflexió dirigits a escoles, professors d'anglès i persones que vulguin reorientar la seva professió cap a les "carreres verdes" o que tinguin un interès personal en conèixer nous models de sostenibilitat.

En tots els casos, l'anglès, l'educació i la cultura s'utilitzaran com a via per entendre l'impacte que aquesta problemàtica global té en les nostres vides, i per afavorir l'interès i l'expectació al voltant de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP-26, que se celebra entre l'1 i el 21 de novembre a Glasgow, i en la qual el Regne Unit exerceix com a país amfitrió.

Compromís mediambiental: el canvi comença per un mateix

L'acció contra el canvi climàtic és un dels eixos d'activitat transversal del British Council per al període 2020-2025. A través d'iniciatives com The Climate Connection, la institució cultural i educativa uneix forces amb responsables de polítiques educatives, acadèmics, activistes i estudiants d'arreu del món per conscienciar els joves i la societat en el seu conjunt sobre la urgència climàtica a la qual ens enfrontem.

La recerca de nous models de sostenibilitat també està integrada en l'estratègia de l'organització, que preveu una sèrie de fites mediambientals a complir en els quatre anys vinents: reducció de la petjada de carboni en un 30%; eliminació de plàstics d'un sol ús; disminució del consum d'aigua potable en un 8%; i reducció de la distància anual de vols en un 50%.

stats