Blog | Una família nombrosa
15/01/2021

Felicitat activa

La felicitat no és l’absència de tristesa. De la mateixa manera que l’amor no és l’absència d’odi. Tampoc el plaer és l’absència de dolor. O la bondat absència de maldat. Hi ha un ingredient necessari que depèn de la nostra actitud i la nostra acció perquè la felicitat, l’amor, el plaer o la bondat es despleguin en nosaltres. Per il·lustrar-ho d’una forma més clara: si per sentir la panxa plena no es suficient amb no sentir gana, sinó que cal menjar; per experimentar un intens estat de felicitat, cal integrar uns quants ingredients en la nostra realitat.

Es per això que cal entendre que per tal d’adquirir una paciència forta i serena, no n’hi ha prou en no posar-nos nerviosos. Cal tot un treball per assolir l’habilitat de romandre plàcids i pacients davant qualsevol situació. Les persones que son amables i somriuen, no ho fan com un gest arbitrari fruit de la casualitat, sinó que la seva conducta es un reflex de la seva actitud davant la vida.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, si volem sentir-nos bé i viure en complet benestar, no n’hi ha prou en esperar que ens passin coses bones i dependre de les situacions externes per buscar el plaer. El benestar és un múscul que es desenvolupa amb un treball constant. Cal coneixement i tenacitat per implementar aquest estat en nosaltres i mirar de contagiar-lo a tots els qui ens envolten. Es necessari conèixer la nostra naturalesa i estar connectats amb la nostra essència per ser coherents amb aquesta. Perquè és l’harmonia amb qui som i el món on vivim el que ens proporciona el benestar més sublim.

Per aquest motiu, proposo invertir de forma conscient temps i atenció en cultivar els valors i les emocions que ens fan sentir millor. Si volem habitar la felicitat, el primer pas és construir-la. Dirigir els nostres pensaments i la nostra energia en desplegar la realitat en la que creiem. Potenciar i nodrir les actituds positives. Executar els actes que reflecteixen els nostres principis. No n’hi ha prou amb creure en la pau: cal exercir-la promovent l’amor, l’empatia i l’assertivitat en les nostres relacions. Amb la felicitat és el mateix, no es suficient amb desitjar-la, visualitzar-la o fins i tot parlar-ne: és important implementar-la de tal que es faci realitat mitjançant els nostres actes. Si volem ser feliços reflexionem sobre què és la felicitat per nosaltres, quina forma, gust i color té i posem en marxa el conjunt dels nostres recursos per materialitzar-la.

Cargando
No hay anuncios

Per exemple, per a mi la felicitat és viure en un món bell, ple d’amor, alegria, pau i salut. En conseqüència sé que he de dirigir la meva voluntat a generar bellesa, alegria, amor, pau i salut. I això implica generar tot un estil de vida al voltant d’aquest propòsit. Impulsar les meves emocions, pensaments i accions amb fermesa vers aquesta direcció. Practicar la bellesa, l’alegria, l’amor, la pau i la salut en la meva quotidianitat. La qual cosa significa traduir un pensament en una manera de ser i d’estar en el món. Transformar la meva manera de relacionar-me amb les altres. Modificar la meva planificació del temps. Canviar algunes de les meves creences i objectius. Establir un nou ordre de prioritats. Desenvolupar noves habilitats. Instaurar nous hàbits. Nodrir de contingut, matèria i experiència els meus principis. Enfocar-me en allò que realment m’importa. Orientar la meva vida perquè reflecteixi els valors en els que crec. En poques paraules: originar una nova forma d’existir en coherència amb l’autèntic desig de benestar.