Criatures 07/01/2019

Apps per aprendre a programar

3 min
app-portadabloc

Se m'ha acudit que podria compartir amb vosaltres una selecció d'aplicacions per dispositius mòbils que us permetran apropar-vos al món de la programació. Us recomano que feu un tastet i trieu la que més us agradi per provar-la en família o a l'escola.

Selecció d'aplicacions

ScratchJr

ScratchJr és una aplicació idònia per començar a fer petits projectes. La seva simplicitat visual ajuda els més petits a entendre que vol dir programar.

A partir de la interacció entre personatges i escenaris aconseguim un entorn divertit per motivar les criatures a entendre la successió de seqüències, diferents tipus d'ordres... elements bàsics de la programació.

+ Detalls

Espai web oficial amb recursos Aplicació gratuïta disponible per iOS i Android

How-to Cards amb activitats pautades

SpriteBox: Code Hour

SpriteBox és una nova iniciativa dels creadors de Lightbot. L'aplicació combina els clàssics trencaclosques i els escenaris de plataformes tipus Minecraft o Super Mario Bros per dissenyar un conjunt de reptes que cal superar.

SpriteBox permet treballar els algoritmes bàsics, les seqüències d'instruccions, les instruccions amb paràmetres i els bucles simples i complexos.

+ Detalls

Aplicació gratuïta disponible per iOS i Android

Teacher's Guide

Cargo-Bot

Cargo-Bot és un joc de trencaclosques on se li ensenya a un robot a moure caixes. L’aplicació disposa d'una trentena de reptes molt atractius, amb una banda sonora inquietant i uns gràfics impactants.

Si voleu tenir una mostra de com aneu superant els reptes, l'aplicació permet la gravació de les solucions dels trencaclosques per tal de compartir-les a Youtube.

+ Detalls

Aplicació gratuïta disponible per iOS

Descàrrega de materials de suport

Kodable

Kodable posa a l'abast dels nens i nenes el llenguatge de programació. Permet treballar nocions d'orientació i lateralitat tot agafant el control d'un personatge per tal que arribi al final del laberint.

Kodable és una eina educativa gratuïta que ofereix una aproximació a la programació i a la resolució de problemes, en un entorn molt amigable per als més petits. La canalla aprendrà a programar a mida que vagi superant els diversos reptes de l'aplicació.

+ Detalls

Espai web oficial amb recursos

Aplicació gratuïta per a iOs

Idees per treballar amb l'aplicació a l'aula

Lightbot

Lightbot ens proposa que guiem el nostre robot per un gran ventall de proves. Haurem de programar el personatge per tal de superar situacions ben diverses, ens caldrà dominar l'orientació i la lateralitat per resoldre les proves i passar al següent nivell.

L'aplicació ens proporciona situacions d'aprenentatge on posar en joc les seqüències de programació i el reconeixement de patrons amb els procediments i els bucles.

+ Detalls

Espai web oficial amb recursos

Aplicació de pagament disponible per iOS i Android

Bee-Bot

Bee-Bot ens proposa una bona col.lecció d’escenaris, des dels més senzills fins els més complexes, des dels que tenen una única opció de resposta fins els que en poden tenir diverses. Podem deixar que les criatures puguin anar fent el seu cami i anar superant els diferents reptes proposats per l’app atenent els diversos interessos i ritmes d’aprenentatge.

Els diversos escenaris que ens proposa l'aplicació ens permeten treballar l'orientació i la lateralitat i els conceptes bàsics de programació.

+ Detalls

Aplicació gratuïta disponible per iOS

Idees per treballar amb l'aplicació a l'aula

Altres aplicacions interessants

  • Blue-Bot, aplicació gratuïta disponible a iOS i Android
  • CodeSpark Academia, aplicació gratuïta per educació disponible a iOS i Android
  • Run Marco, aplicació gratuïta disponible a iOS i Android
  • Lightbot Jr, aplicació de pagament disponible a iOS i Android

Fins aquí aquesta primera selecció aplicacions per aprendre a programar. N'hi ha moltes més, força interessants. Tindrem ocasió de comentar-les a una altra entrada del blog. Recordeu que podeu aprofitar els comentaris per compartir les vostres propostes.

stats