Tecnologia creativa

Xavier Rosell

Pensament computacional desendollat

Propostes "unplugged" per apropar les tècniques del pensament computacional als petits de casa

Pensament computacional desendollat Zoom

Pensament computacional desendollat

Iniciatives engrescadores

El Departament d'Educació ha posat en marxa el Seminari web de programació i robòtica educatives. La primera sessió del seminari s'ha dedicat a compartir recursos i experiències d'aula al voltant del pensament computacional desendollat, l'entorn de programació Scratch i l'App Inventor.

Em van proposar de participar a la trobada virtual i vaig poder compartir diverses activitats d'aula per treballar les diferents tècniques del pensament computacional sense utilitzar tecnologia

Activitats "unplugged" a l'aula

M'agrada dissenyar activitats d'aula desendollades. Trobo que funcionen molt bé als centres educatius  i que són especialment motivadores per a l'alumnat. 

Al seminari web vaig comentar algunes idees per abordar les diferents tècniques del pensament computacional d'una manera propera i senzilla. L'objetiu era explorar dinàmiques d'aula per treballar les tècniques de descomposició, abstracció, reconeixement de patrons i disseny d'algorismes.

Activitat: El teu jocs de taula Zoom

Activitat: El teu jocs de taula

Vaig tenir l'oportunitat d'explicar activitats ben diferents, des del disseny de jocs per treballar l'orientació i la lateralitat fins al llenguatge algorísmic de les receptes, passant per l'anàlisi de patrons que troben en el nostre entorn més proper.

Activitat: La teva recepta preferida Zoom

Activitat: La teva recepta preferida

El dia a dia per aprendre nocions bàsiques de pensament computacional

Quan vaig preparar la meva intervenció al seminari, em va venir al cap un fantàstic llibre que tinc a casa... i que m'agradaria compartir amb vosaltres. Potser us animeu a fer alguna activitat desendollada en família.

Hola Ruby. L'aventura de programar

Si vols aprendre a programar, la Ruby i els seus amics et diran com fer-ho. Seguint les aventures de tots ells aprendràs a pensar d'una manera més creativa i a superar qualsevol tipus de problema del teu dia a dia.

Hola Ruby. L'aventura de programar Zoom

Hola Ruby. L'aventura de programar / Estrella Polar