Criatures 16/05/2012

La veritat, tota la veritat i res més que la veritat

3 min

- Avui en dia les dones arribem a la maternitat amb molt poca informació real del que significa ser mare

-

Per començar un breu test per situar-nos:

  • Què fa una critura en el seu dia a dia? Menjar, cagar i dormir en aquest ordre: CERT o FALS
  • Cada quan mama una criatura? Cada tres hores més o menys: CERT o FALS
  • Quantes vegades mama una criatura en 24 hores? 8 que de nit han de dormir: CERT o FALS
  • En quin moment espaien les tomes? Una vegada superats els primers 15 dies: CERT o FALS

-

Si heu sumat en quatre respostes FALS és que ja sou mares lactants i sabeu de què va el tema. Si heu sumat ni que sigui un CERT és que no sabeu res o practicmaent res de lactància, enacra no us han dit la veritat!

Estic segura que hi ha una conxorxa planetària per amagar la realitat que envolta la maternitat. Com un dia em recordava aquesta mare, la informació s'ha d'administrar com a la CIA: s'ha de donar poca informació i la que es dona ha de ser tota falsa!D'aquesta manera s'han assegurat que les dones voldrem tenir fills i quan ens fotem la castanya serà massa tard per tornar-los ja que mai porten remitent!

Jo em vaig adonar que m'havien enganyat quan la Maria tenia 17 dies de vida i va deixar de mamar cada 3 hores per fer-ho cada 30 minuts. I em vaig acabar de convèncer quan passat el primer mes de vida no va espaiar les preses tal i com la simpàtica llevadora del CAP de Drassanes m'havia anunciat.

Enaquestmoment, quan t'adones que el que tu esperaves no té res a veure amb la realitat tens dues opcions o ho acceptes o busquespseudoreceptesmàgiques per intentar recobrar la teva antiga vida.

Per quina raó no t'expliquen que les criatures funcionen diferent, que tenen unes necesitats concretes? La realitat pot ser dura però quan la coneixes l'esperes, l'acceptes, i no et frustres!

Fa uns dies em va trucar una mare molt enfadada, volia saber en quin moment la seva criatura d'un mes començaria a allargar el temps entre presa i presa. No entenia perquè la seva criatura no acomplia els paràmetres que el pediatra li havia assegurat que tota criatura lactant compleix.

Em va sortir de l'ànima un: denuncia'l per publicitat enganyosa!

Costaria molt que ens expliquessin les normes del joc abans de començar a jugar i no sobre la marxa? Si te les expliquen quan ja has començat a jugar tot són sorpreses! Qui pot gaudir del joc sense saber les normes?

Amb les criatures i la lactància el més bàsic que ens cal saber és que:

  • Lalactància funciona sempre a demanda ( menys els nens malalts, prematurs o que no han recuperat pes)
  • Lespreses poden ser llargues o curtes però són a demanda
  • Lescriatures no allarguen el temps entre preses a mesura que creixen

Parlem una mica d'aquest últim punt del mite que diu que a mesura que creixen allarguen les preses i arriben a mamar NOMÉS 4 o 5 vegades al dia!

Aquest mite ha fet molt mal perquè ha genera falses expectatives a moltes mares. Tothom sap que les primeres setmanes de vida d'una criatura són dures, moltes mares es resignen a viure aquestes setmanes extremes perquè els han inculcat que només són unes setmanes, que després les criatures (entre el mes i els tres, he sentit múltiples opcions) deixen de mamar a demanda i per art de màgia comença a mamar amb horaris i per acabar-ho d'adobar la mentida segueix i diu que només mamaran 4-5 vegades al dia (com els adults) i apa espera i aguarda el momentidíl·lic.... I el moment no arriba mai! Perquè és mentida!

La lactància és sempre a demanda des de que neixen fins que ho deixen, la lactància no té horaris ni lógica que la pauti!

Podem intuir quan ens demanaran teta però per cada vegada que ho puguem intuir ens sorprendran 10 vegades. És cert que la manera de mamar es modifica, les preses del primers tres mesos que poden arribar a ser d'una hora s'escurcen i només acostumem a ser llargues a la tarda-nit o si la criatura està malalta. A partir dels tres mesos acostumen a mamar fent xarrups: preses curtes i freqüents o per contra curtes i distanciades (això depèn de la criatura que et toca en el repartiment) i a partir d'aquí normalment mamen entre 6 i 12 preses al dia, depèn de la criatura, del temps que fa ( si fa calor acostumen a mamar més) si estan cansant o no, si estan malalts mamen més i si es distreuen menys...

En resum, fan el que volen i el que els cal! I si us diuen el contrari és mentida!

stats