Criatures 24/11/2014

Quan vegis la barba de ton veí pelar, posa la teva a remullar

2 min

-

Divendres l'AnnaParisi (gràcies)em va enviar una notícia, en el moment que em va arribar estava de feina fins a les orelles, vaig veure que era en italià i en aquell moment el meu cervell no podiaprocessar... la sorpresa va ser majúscula quan hores després vaig poder llegir què deia.

AItàlia18 persones havien estat detingudes percorrupció(fins aquí res estrany, a casa nostra això ja no és notícia,ésrutina) per recomanar llet artificial, d'una marca determinadai nofomentar lalactànciamaterna.

Hauríeu d’haver vist els meus ulls! Hovaig llegir tres vegades!!!

Una trucadaanònimavaposaren funcionament aquesta investigació que ha culminat ara amb ladetencióde 18 persones: executius/representantsde ventes ipediatres (alguns d'ells directors de centres hospitalaris).Hasortita la llum una trama on, per recomanar aquesta marca concreta de lletartificial els pediatres rebien regals: telèfonsintel·ligents, ordinadors, condicionadors d'aire, televisors i viatges a diverses destinacions turístiques:Índia, Estats Units, París, Londres, Istanbul i creuers a la Mediterrània i el nord d'Europa.

Camuflaven les despesesutilitzantagènciesde viatges que feien facturesjustificantlaparticipaciódels pediatres acongressosi formacions quan en realitat marxaven de viatge amb la família.

Mentre ho llegia, una mare em va enviar un privat aFacebook, estava enrabiada recordant com un delscol·leguesd’un dels detinguts li va recomanarque li donés al seu fill llet artificial quan el seubebètenia 4 mesos, perquè segons ell no anava bé de pes....

Ella i quantes mares i nadons més van patir aquesta mala praxis?I això només passa aItàlia,oi? (ironia mode on). Per què els metges, sanitaris i farmacèutics encara han de fer un jurament, no?

Aquí i allà estem igual, aquí i allàessegueixen produint aquestespràctiquescorruptes, aquíiallàessegueixen destruintlactànciesamb total impunitat (o potser ja no tanta)

La nostra societat encara no percep la lactància materna com a quelcom important, encara és una opció i encara ens deixem bombardejar amb la publictat de les marques "d'alimentació infantil" que ens volen fer creure que els seus productes són absolutament necessaris per a tothom.

Ahir al matí paral·lelament a tot això van penjar al mur de "el desig de les papallones" una foto amb el contingut d'una canastreta d'una coneguda botiga de joguines. Moltes mares no entenien per quina raó no trobavem adequat el contingut de la canastreta i ens recordaven que moltes famílies vivien situacions complicades i que aquells "obsequis" que nosaltres denostavem podien ser aprofitats... Però és que el contingut no són regals, no són donacions altruistes, són hams. Són maneres de capturar, de fidelitzar i crear necessitats als consumidors i tot en detriment de la salut dels petits. I m'esgarrifa perquè arriba Nadal i les campanyes de recollida d'aliments tornaran a fer-nos creure que ens cal alimentar a les criatures amb aliments especials per ells....

Aaixx de veritat espero que les coses vagincanviantperquècada vegada hi ha més mares que no es deixen prendre el pèl i cada cop hiha méssanitarisque s’estan formant iadquirintconsciènciaque lalactànciamaterna éssalutque es tracta d’un tema de salut pública que cal protegir i fomentar.Aquestasetmana vinentparticipo en dos cursos per l’ICS, gaudeixo de formar mares iassessoresperò gaudeixo el triple de fer-ho amb professionals.

I a la resta, els que seguiu deixan't-vos untar ja sabeu que diu el refrany... Quan vegis la barba del teu veí pelar.....

stats