Criatures 30/01/2012

Els que remenen les cireres...

3 min

-

...fan els que els surt de la xirivia! La xarxa bull, he rebut el mateixmailunes vint vegades, senyal que és important per molta gent.

-

Fa dies que l'acomiadament delDr.Pariciocircula per la xarxa, dies en que s'ha obert un grup alFacebook, en que s'ha començat la recollida de firmes aActuable, dies en que tothom es pregunta com i per què un gran metge i millor persona es queda sense feina... He trigat uns dies a fer efectiva l'entrada, perquè com vaig expressar a la xarxa volia estar segura que cap acció ni amb cap iniciativa podia perjudicar al doctor.

Suposo que aquestes alçades, si llegiu al bloc vol dir que formeu part d'aquestmundillo, totes sabeu que l'hospital on treballa elDr.Paricioha optat per no seguir contant amb els seus serveis. Potser moltes no li posàveu cara a aquest home de lactància. EnCarlosGonzález, per la seva difusió, té més seguidores i totes li poseu cara, però el Dr.Paricioha estat treballant des de l'ombra.

Totes coneixem el seu fill, la web on les mares i assessores podem consultar la compatibilitat dels medicaments amb la lactància. Aquesta web ha salvat milers de lactància, és el referent de les mares lactants, perquè si tinguéssim de confiar en els prospectes del medicament aniríem servides!

Els gestors i polítics es mouen entre xifres, nosaltres entre sentiments i el valor de la seva feina no es pot quantificar amb diners. Estic segura que elDr.Paricioaviat tindrà feina en qualsevol altre hospital, de fet se l'haurien de rifar, i que ell seguirà incansable amb la seva tasca en favor de la lactància.

Al bloc hi ha un parell d'entrades que demostren la incompetència i la falta d'informació i formació dels metges. Si no podem valorar la feina dels millors, dels que s'hi deixen l'ànima i la vida per ajudar els altres ja podem plegar. Els seus companys que el coneixen i el respecten ho saben bé i van emetre aquest comunicat que copio per si no l'heu llegit:

Hola a tots:

El motiu d'aquest correu és informar del que estem passant a Dénia, amb les noves gestions privades. Com sabeu, els caps de servei que van passar des de la Conselleria, per seguir sent capsen la nova gestió, van haver desol·licitaruna excedència especial de tres anys i passar a règim laboral. La Conselleria els va prometre que passats aquests tres anys, si la cosa no quallava, o per altres motius, podrien tornar a la seva plaça. Ha passat el temps i els tres anys es compleixen divendres. En el cas del nostre cap,JoséMaríaParicio, al que tots coneixeu, l'empresa li ha comunicat que no compten amb ell pel futur, convidant-lo a marxar després de tants anys de bon fer. La sorpresa és que laplaça que va guanyar per oposició i que va ratificar en dues ocasions més, també per examen, misteriosament ha desaparegut, quedant-se amb el cul a l'aire. Per a nosaltres,JoséMaríaés més que un referent professional en pediatria en general i en lactància materna en particular, unexcel·lentgestor i líder humà, que ha aconseguit que cada un nosaltres estiguem ara mateix en el millor grup humà que haguem conegut mai. Per aixòsol·licitemla vostra ajuda. Hem plantat cara a la direcciósol·licitantla "marxa enrere" d'aquesta decisió. Hem pres una sèrie d'iniciatives tan internes com a nivell social per justificar la nostra actitud. Us demanem, lliurement, i segons el compromís de cadascú amb elDr.Paricio, que expresseu viamail, a aquesta mateixa direcció, unes paraules de suport i d'ànim per aJoséMaría, alhora que seria un error que en l'àrea de Dénia es prescindís d'un professionalexcel·lentque, a diad'avui, segueix gaudint amb la seva activitat (al peu del canó fent guàrdies, fins i tot de transport neonatal, sempre obert acol·laboraren cursos-xerrades de lactància,etc). Aquest correu, si no expresseu el contrari, servirà per fer un dossier que presentarem a la direcció del nostre hospital.Podeu enviar aquí els vostres e-mails:mailto:pediatriadenia%40gmail.com

Podeu entrar al grup creat aFacebook, ijo us proposo una cosa més. Feu un comentari a aquesta entrada, expliquen en quin moment vàreu fer servir la web, quin medicament us van dir que no podíeu prendre o quina prova no us podíeu fer, en quin moment vau estar a punt de deixar la lactància i la web delDr.Paricioi el seuscol·legues(em nego a dir que és de l'hospital) us van ajudar.

Em comprometo a fer-li arribar els comentaris a ell i al seus caps que només pensen en xifres!

stats