Som la llet

Alba Padró i Arocas

Sóc igual que Leo Messi!

Els de la raça humana som una mica tossuts, potser obtusos. I ens agrada molt complicar-nos la vida. I la pela ens perd!

Suposo que heu llegit el títol de l'entrada i esteu d'acord amb mi, oi? Què passa!!!??? Sí, jo sóc igual, igual queLeo Messi. Fins i tot m'atreviria dir que calcada! No us ho creieu? Podríem fer un repàs exhaustiu i veuríeu que som pràcticament idèntics. Bé, ell no té pits productius però ja se sap queni Déu és perfecte!

Per si no em coneixeu físicament evidentment jo no m'assemblo gens aMessi, per ser exactes ens assemblem com un oua una castanya. I les meves habilitats amb una pilota són nul·les, això sí en moltes altres coses sóc igual que ell: tinc cames, braços, passo fred, gana, em canso, respiro, tinc dos ulls i una boca... Som iguals en el més bàsic.

Doncs això és just el que volem que ens creiem aquests científics xinesos, que les vaques modificades genèticament produeixen llet materna. I és clar si t'ho "venen" així pots arribar a creure-ho però quan rasques una mica t'adones que res de res.

Aquests científics han aconseguit que les vaques fabriquin: lisozima, lactoferrina i alfa lacto albúmina. Arribats a aquest punt si algú es pensa queaquestes tres substàncies formentota la composició de la llet materna més val que m'esperi veure sortir avui al Camp Nouper jugar contra el Shakhtar i de pas queesperia veure si Messim'escriu l'entrada de divendres.

No senyors, no és el mateix!És cert que han pogut introduir aquests components a la llet de vaca, sí, iaparentmentpot sermillor la vaca modificada que la llet de vaca sense modificar. Però aquests avenços són els que ens porten a infravalorar la llet materna i tambél'envàs en que es serveix la llet materna. Perquè aquesta és l'altre senyors, llet materna és contingut i continent! I les altres substàncies de la llet maternaquè? Just el mateix que passa amb la llet artificial, no és el mateix.

Per què ens compliquem la vida? Per què ens deixem donar gat per llebre?

He llegit no sé on, un comentari en un bloc que deia que aquesta modificacióera un gran invent i que als que no ens ho semblava era perquè no teníem "un negret" (literal) morint-se de gana. Quin greu, és clar de cop han pensat que les vaques modificades acabarien amb la fam al món. Gairebé em colenel primer gol! Però l'àrbitre va a favor meu. Quina llàstima que aquestes vaques que produeixen llet modificada els calgui menjar igual que qualsevolvaca normaleta.Em sap greu peròencara no viuen de l'aire! I així a ull, qui menja més? una dona o una vaca?

I per acabar la llista d'absurditats hi ha un grup que vetlla per el benestar animal que s'han posat les mans al cap. Estan preocupats per la salut del sofert ramat de vaques! Em sembla fantàstic que es preocupin per elles, però qui és preocupa de la salut dels pobres cadells humans?

Per acabar-ho d'adobar abans d'ahir al llegir El Periódicovaig acabar amb cara de bleda. Em volien "vendre" ( a mi hi ha tots els lectors) que la llet d'euga és la més similar a la llet materna. Com diu????Sí és que no paren de donar-me la raó! Aquesta tarda jugo jo amb el deu a l'esquena, Guardiola prepara la samarreta! La comparativa és aquesta. Consti que jo no invento res:

dona

euga

vaca

ovella

cabra

proteïnes

1,5

2,1

3,5

5,2

3,8

lípids

4,0

1,3

3,4

6,2

4,1

lactosa

6,9

6,3

4,6

4,2

4,4

residus

0,3

0,4

0,8

0,9

1,9

De totes les especies proposades, sí, és la més similar. Cap mena de dubte. Ara iguals, iguals el que es diu iguals no són! Diria que en el que més s'assemblen és que ambdues són blanques i les anomenem llet, perquè per la composició no em colencap gol!

Les petites o grans diferències són el que ens fan únics i especials. La llet humana és única per les nostres criatures i no cal perdre temps ni diners en aquestes coses! Hi ha temes més importants per solucionar al món. Com diu aquell refrany si una cosa va bé no la canviïs!

Estic segura que el Pep em dóna la raó! I si opina el contrari ja em pot fer un lloc al vestidor... Però aviso no espereu gran cosa que desafortunadamentno és el mateix.