Criatures 01/02/2013

80.000 exemplars

4 min

Una lectora del bloc, la Montse, em va passar aquest enllaç

-

Recordo que en vaig rebre un semblant per correu postal quan va nèixer la Maria fa 12 anysi era molt més light, aquest m'ha semblat vergonyós! No em puc creure que la Generalitat, en concret Benestar i Família, pugui signar tal informació i pugui distribuir-la com si res. Qui ha donat el vistiplau a això?

Estem en crisi és cert. No hi ha un duro, és cert. Han retallatper tot arreu, cert... I estic d’acorden que cal buscar patrocinadors i finançament si no hi ha més remei, però quan aquests patrocinadors xoquen de ple amb les recomanacions internacionals i nacionals de salut infantil, quan aquestes recomanacions fan olor a socarrim, a publicitat gens encoberta i a desconeixement i falta d'informació i a sobreaquest llibret el distribueix una administració pública que suposadament ha de vetllar per la salut dels seus ciutadans, més que pudor fa fàstic!

Revisar-lo a fons demana una tassa de til·la o quelcom més potent! En primer lloc m’agradaria comentar el més evident, els dibuixos. Els pictogrames utilitzats són una manera de respesentar les criatures i la seva realitat. El que podem "llegir" en aquestes imatges és desolador iles xifres són aclaparadores:

69 dibuixos de xumets

12 dibuixos de biberons

1 imatge de lactància

Per tant a primer cop d’ull el que s’està normalitzant, recomananti recolzant és l'ús del biberó i el xumet, no hi ha més. La quantitat d'imatges és tan desigual que fa plorar, quina grans consells de lactància!!

Anem pel text que tampoc té pèrdua, la secció d’alimenatció diu:

“La lactància materna és la més recomanable, sempre que sigui possible, però siteniu dubtes o bé us plantegeu la lactància artificial, podeu consultar els professionals de la salut que us informaran i assessoraran. Jo m’adapto a la decisió.”

Aquest comentari vol ser políticament correcte, que ja sabem que s'ha d'evitar culpar les dones que trien no alletar o que no han pogut alletar. Però si jo ara agafo la mateixa frase i modifico dues parauletes de res com qui no vol la cosa, el text fa un gir curiós:

“La dieta mediterrània és la més recomanable, sempre que sigui possible, però siteniu dubtes o bé us plantegeu el menjar escombraries, podeu consultar els professionals de la salut que us informaran i assessoraran. Jo m’adapto a la decisió.”

De veritat????!!!!!! Heu vist mai un organisme oficial fent aquesta mena d'afirmacions! NO!!! Però per contra permetem que ens colin el gol i que ELLS ens diguin que no passa res, que és el mateix! I que si teniu dubtes, ells us assessoraran!!! INCREÏBLE!

I el "jo m'adapto" fa molta ràbia! Com deia l'amic Oscar en un dels comentaris, les criatures tenen el dret a rebre la millor alimentació i el que esperen és mamar. La lactància és la seva alimentació no alletar-los és la nostra desició!

I per acabar-ho d'adobar, el text (i em quedo només amb la part de lactància i alimentació) està farcidet d'errors i de rumorología tetil, diu:

-Els nens mamen de 6 fins a 10 vegades diaries: MOOOOCC. Haurien de mamar de 8 a 12 vegades al dia per anar bé.

- La composició de llet es modifica progressivament el que fa espaiar els àpats: MOOOOOOOOCCCC. Quina mania té tothom en afirmar que les criatures espaien tomes. Que no, carai que no! Qui pensi que una criatura als 6 mesos (per dir una edat) ha de mamar només 4 vegades al dia no en té ni idea de lactància. I el que és pitjor seguir amb aquests mites porta a les mares a pensar que la seva criatura mama per vici o que fa quelcom malament.

-Per tenir llet, la mare ha de beure força, menjar de tot: MOOOOOOOOOOCCCCC. Ha de beure el que el cos li demani, beure més no fa més llet, fa pixar més. I no, no cal menjar de tot. Aquest mite porta a moltes dones a no voler alletar ja que pensen que com que la seva dieta no és prou variada no fabricarà bona llet per la seva criatura.

-A partir de l’any no cal prendre llet adapatada: MOOOOOCCC. Aquesta afirmació suposa que a l'any de vida la criatura no pren teta! I sí, senyors de Benestar i Família, cada vegada més nens mamen a l'arribar a l'any. I si els seus pares volen els poden donar llet de vaca normal i corrent i si no volen poden seguir amb pit fins l'infinit i més enllà!

Hi ha més detalls a comentar com :“El Daniel no en té prou amb el pit”, el seguir parlant de cólics, perpetuar la idea que cal fer el rotet....També fa MOOOOOOLT mal a la vista la motxila portanadons!! No és ergonòmica, va mirant endavant amb molt mala posició de malucs i esquena!!!! Criatures dormint de boca terrossar!!!! Noparla del collit, ni l'anomena com a possibilitat.....

És clar que tot queda molt clar quan arribem a la secció consells: Bl**it, Bl**il, Mi pr**er Da**ne...

Ja sabeu aquella frase que diu: Qui paga mana... Però en nom d'un organisme públic seria millor evitar-ho perquè ara per ara sento Vergonya Pública!

stats