Criatures 04/09/2013

Sense data de caducitat

4 min

-

Dilluns vaig rebre aquest mail que em fa per pensar, amb permís de l’autora el vull compartir i comentar.

-

Aquí teniu el seu mail:

“Bé jo et volia escriure perquè et volia comentar un fet que em va passar respecte a la lactància. La setmana passada en una visita a la meva ginecòloga durant la revisió quan va veure que encara alletava la meva filla, que ha complert un any aquesta setmana, em va recomanar que ho deixés estar "això de la lactància" perquè no li estava fent res de bo a la nena, ja que segons ella: "les defenses i tot lo bo que li pot aportar la meva llet ja es va acabar als 4 mesos d'edat de la nena, ara ja només li dono carinyo....". Resulta que a part de donar-li estimació no li aporto res més, ni aliment, ni defenses, res de res! Vaja jo que em pensava que sent una dona entendria millor aquestes coses. Gràcies per escoltar-me”

Abans de seguir voldria deixar clar que això no és una crítica a TOTS els sanitaris, és una crítica només als que deixen anar enganyifes i falsedats com aquesta i es queden tan amples!

Si això sortís de la boca de qualsevol altre persona que es dediques a qualsevol altre professió no relacionada amb la salut, riuria directament d’aquest comentari desafortunat i mal intencionat. Confirmaria que la majoria de la població té escassos, per no dir nuls coneixements de lactància.

Però aquestes paraules surten de boca d’ algú que porta bata blanca, algú de qui pensem que té uns mínims coneixements de salut. Ja entenc que una ginecòloga no pot dominar totes les ciències mediques, ja entenc que no té perquè saber res d’alletament. Però si no en sap res CALLI!!

Com pot afirmar que la llet als x mesos ja no li aporta cap mena de benefici? Com pot afirmar que tot el que té de bo la llet ja s’ha acabat? Es pot ser més reduccionista?!

La llet materna no té data de caducitat com els iogurts o les conserves, la llet materna no perd propietats amb el temps, en tot cas les modifica que no vol dir en cap cas que les perdi, només vol dir que s’adapta per ser en tot moment l’aliment més complert i equilibrat per la criatura. Perquè una criatura d’un mes no té les mateixes necessitats calòriques que un nen d’un anyi al contrari. I la llet és bona des d’abans del minut 0 fins el darrer minut de lactància, sigui quin sigui el minut on s’acabi!

Però siguem pràctics, perquè normalment quan ens diuen aquestes bajanades el que fem és: o no responem i callem la ràbia, o responem amb tota la informació i dades que som capaços de recordar: OMS-UNICEF (calla que aquesta a vegades no és una bona opció perquè et rebaten queaquestes recomanacions només són per les criatures del tercer mon) AEP, l’estudi aquell que parla de les immunoglobulines….. Vaaa de veritat penseu que val la pena? Crec sincerament que no, no val la pena gastar saliva ni esforçar-se a replicar bajanades semblants.

Sempre, sempre, sempre que algú que suposadament té criteri en quelcom relatiu a la salut us deixi anar una ximpleria com aquesta canvieu de tàctica. Digueu que esteu extremadament interessats en conèixer aquella informació de primera mà i que us seria de gran ajuda que us pogués donar per escrit tota la informació que us comenta. M’hi jugo una orxata que aquí s’acaba la conversa!

Per altre part la gine diu que ara lallet només aporta "carinyo" i em pregunto si sap d’algún altre aliment que doni amor a tan alt nivell a un preu tan reduït!

Arriba un punt que aquestes afirmacions cansen. Per què no diuen: no em sembla bé que donis pit tant de temps (ull, després dels 4 mesos), jo donaria llet artificial, no sé perquè ho fas, jo no ho faria.... Però que no diguin mentides, no inventin!

Alletar és estimar i estimar no té caducitat! *Imatge de la web de CALMA

stats