Criatures 04/05/2012

Tots serveixen (II)

3 min

-

Avui entrada dedicada als mugrons plans, aquells mugrons tímids que no volen sobresortir de l'arèola i es neguen a tenir cap mena de protagonisme!

- Rebo moltes trucades de mares a qui algú els ha penjat elcartellet. I aquestcartellet i diu: Els teus mugrons no serveixen... Són plans!"

En aquesta entrada ja vaig explicar que no hi ha mugrons dolents o que no serveixin però és obvi que amb aquesta explicació tant breu cap dona embarassa que vulgui alletar, que tingui el mugró pla, i que algú l'hi hagi penjat el cartell de mugró difícil en tindrà prou. Per tant si teniu el mugró pla anem a veure què podeu fer desfer-vos del cartell.

En primer lloc: Què podeu fer durant la gestació?

Hi ha qui recomana fer exercicis deHoffmanper fer sortir el mugró:

Els exercicisHoffmans'han de realitzar diverses vegades al dia mitjançant lacol·locaciódels dits a cada costat del mugró i estirant la pell del mugró cap a fora.Es poden realitzar a partir del sisè mes d'embaràs i també quan el nadó ja ha nascut.

Hi ha també una altra maniobra, que implica mantenir el mugró entre el polze i el dit índex lubricat, i es fa un moviment com per donar corda al rellotge, i després s'estira el mugró cap a fora.

També hi ha qui recomana l'ús d'un aparell anomenatNipplete:

Aquest aparell és bàsicament una màquina de crear el buit. Esta format per una mena de caputxó que s'acobla al mugró i una xeringa que permet extreure l'aire del caputxó i fer el buit. D'aquesta manera imita la succióintraoral negativa que fa una criatura al succionar. Les recomanacions d'ús diuen que cal portar-los 8 hores seguides perquè siguin efectius i un mínim de tres setmana que es poden allargar fins a les dotze.

PERÒ hi ha un parell d'estudis científics que demostren que cap dels anteriors mètodes serveix de res. No us espanteu que hi ha solució i ara us l'ha explico!

La primera solució passa per anar a un grup de suport, més d'una i de tres vegades. El mètode per assegurar-se un percentatge més gran d'èxit és anar a un grup de suport a veure com es dóna el pit, a prepara i entendre l'importància de les primeres hores de post part... Aquesta és la clau: les primeres succions!

Què fer durant el part?

Les criatures no necessiten el mugró per mamar perquè mamen de l'arèola, si que és cert que els ajuda però no és indispensable.

El murgó no és més que un referent tàctil que indica a les criatures d'on surt la llet. Imagineu que us tapen els ulls i heu de localitzar un punt concret d'una paret. Si la paret no té cap marca és difícil poder-la trobar. Doncs el mugró és això un referent. Però no és l'únic:

-L'arèola de les mares lactants és més fosca (referent visual) -Les glàndules deMontgomeryi el calostre fan olor a líquid amniòtic (referent olfactiu)

Així que encara que no contem amb el referent tàctil del mugró contem segur amb els altres dos referents! Dos de tres no està malament!

Això sí, les criatures i les mares han d'assegurar-se el moment, iaquestmoment és produeix just després de parir perquè les criatures poden arrossegar-se i buscar el pit, i si fixen la succió del mugró pla desprès serà molt més fàcil que es puguin agafar i que succionin amb eficàcia, ja que hauran registrar aquesta succió.

Si per contra no es produeixaquestprimer contacte precoç o la primera succió que fixen és diferent: xumet, tetines... És possible (és possible, sabeu que la lactància no és mai una ciència exacte) que la criatura tingui dificultats posteriors per poder agafar-se i mamar. Això no vol dir que no es pugui solucionar, però si ens podem evitar complicar-nos la vida, millor que millor.

Si la mare tingués un mugró pla i l'altre més sortit és important intentar que la primera succió fixada sigui del mugró més pla, d'aquesta manera si aconsegueix succionar el més complicat l'altre serà bufar i fer ampolles!

Si tot i fer-ho així la criatura no s'agafa es pot intentar:

-Estimular el mugró manualment . -Estimular el mugró amb el tirallets. -Estimular el pit amb la tècnica de la xeringa invertida: És talla una xeringa per la part superior (on posaríem l'agulla) es treu l'èmbol i s'inverteix dins la xeringa. És una mena deNipplettecasolà i força més econòmic. - I finalment fer servir mugroneres si res no funciona.

Així que ja sabeu res de cartells ni etiquetes que les dones som propenses a creure'ns totes les floretes que ens diuen!

stats