Criatures 26/01/2011

Tirallets (I)

4 min

Al mercat podeu trobar un gran nombre de tirallets de marques diferents, però no són pas tots iguals.

A altres llocs web o quan parlo com assessora al grup em cal ser políticament correcte però ara sóc a casa així que us diré tota la veritat dels tirallets que conec, amb els diners que valen com a mínim sàpiga què compreu. Les marques més habituals i que conec:

MEDELA manual i elèctric

Tota la gama MEDELA és bona, dependrà de la vostra butxaca que sigui de més o menys categoria. Però funciona bé i aconsegueixen una estimulació efectiva de la glàndula. MEDELA també ofereix de lloguer un tirallets hospitalari que és una opció molt recomanable en cassos de criatures prematures o que estan malaltes. Podeu consultar les condicions de lloguer a les botigues PRENATAL El Mini-Eléctric de MEDELA es efectiu però força sorollós i pot resultar molest.Amb elSwing han aconseguit reduir considerablement el soroll i han millorat molt la capacitat d'extracció. l'Harmony és el manual, pot ser adequat perextreure llet de manera puntual. També hi ha mares que se senten més còmodes amb un tirallets que no fa soroll i que poden "controlar" elles. Només cal saber que tenen una efectivitat sobre la glàndula més reduïda.

AMEDA manual i elèctric

Té un parell de tirallets domèstics, un manual i el LACTALINE, i un hospitalari. El lactaline és el més semblant a un tirallets hospitalari. Permet extreure llet dels dos pits a la vegada i pot usat com un tirallets doble o individual. Està demostrat que l'extracció doble afavoreix la producció de llet i facilita la seva extracció. Aquest tirallet permet controlar els cicles de succió i la pressió negativa. Pot semblar complicat però només cal imitar la succió que fan les criatures. El poder regular la pressió permet adequar-la al gust de la mare. El manual es força semblant al de MEDELA.

L'hospitalari també es pot llogar, podeu consultar les condicions a NR. El que més m'agrada d'aquest tirallets es el servei postvenda, és excel·lent si mai us cal una peça de recanvi o es fa malbé quelcom perds una peça les envien a casa en poc menys de24 hores.

AVENT manual i elèctric

Jo personalment no els recomanaria mai, nil'AVENT elèctric ni el manual. Amb aquest tirallets tinc la sensació, per altres mares que he vist que és una mica blanc o negre. O et va genial o et va fatal. Jo sóc del grup de fatal. Per tant ja veieu que no és una aposta massa segura. Una cosa positiva que té ésun adaptador per la copa, com una flor, que permet acomodar el pit dins l’embut.

CHICCO I NUCK manual i elèctric

Els comento junts perquè aquestes dues marques haurien de fabricar instruments de tortura però deixar el tema tirallets. He testat els dos en els meus soferts mugrons i em van causar força mal i molt poca llet. No imiten la succió del bebè, només fan pressió negativa (xuclen) el que no ajuda a extreure llet i si a fer força mal sobre el mugró i la arèola que acaben traumatitzats.

SUAVINEX manual

Suavinex fabrica l’anomena’t tirallets de botzina. Aquest sí que està fora de la llei. Evidentment és molt econòmic però no serveix per res! Només per fer clivelles al murgó. Aquest tipus de tirallets no són gens recomanables.

TOMMEE TIPPEE manual

Per últim un tirallets manual. Com ja he dit en general no són la millor opcióquan cal un tirallets efectiu,però si us fa angúnia la sensació i el soroll d’un tirallets elèctric aquest és una bona opció. També és cert que hi ha mares que tenen més facilitat amb els manuals i aconsegueixen més llet que amb els elèctrics però no acostuma a ser la norma.

A part d’això trieu el que trieu heu de comprovar si la copa és l’adequada per el vostre mugró. MEDELA fabrica copes de diferent calibre: 21mm, 24mm ( que és el que l’estàndard que va amb els tirallets, 27mm, 30mm, 36mm) que permeten adequar-la al mugró i evitar fer-los fosoatina.

Per saber si la copa és l’adequada:

Primer: Centreu el mugró al centre de l’embut

Segon: començar l’extracció de llet i valoreu:

a) El mugró es mou amb llibertat dins el túnel de l’embut. No toca les parets.

b) Hi ha nomésuna mica ( o gens) de teixit de l’arèola dintre l’embut.

c) No et fa mal en cap moment.

Si totes les respostes són SÍ l’embut és el correcte. Si falla alguna resposta cal valorar un embut més gran o més petit.

Si sabeu d’altres marques o em voleu explicar experiències, sóc tota orelles.

stats