Criatures 11/01/2013

Take calm and breastfeed

3 min

- Quan alletemno tot són flors i violes i ens podem trobar en situacions límit, on tot ens ho juguem a cara o creu. Avui entrada per no perdre la partida, com a mínim a la primera de canvi!

-

Tant la lactància com la maternitat són processos d'aprenentatge sorprenents i a vegades aterridors. És evident que ens podem preparar durant la gestació a nivell teòric però mai estarem preparades per totes les situacions amb les que ens podem trobar. Com qualsevol aprenentatge tot funciona a base de prova/ error i sovint podem rectificar i fer-ho millor però de vegades hi ha decisions que poden comprometre la lactància quan potser no caldria jugar-s'ho tot a una carta.

Per més inri els moments de crisis acostumen a ser en cap de setmana o en hores intempestives i a part que són moments en els que costa trobar ajuda externa, en aquest moments el nostre cervell està out of service i el que en un altre moment podríem raonar i buscar solucions en aquell moment no té ni sentit ni sortida, moments en que tot sembla impossible, res té solució i tot tremola. Situacions d'emergència se'n produeixen i poden ser molts greus, però en la majoria de casos la situació no és tan greu com l'estem vivint i sota la llum del dia "el problema" ens semblaria menys problema i no ens causaria tants mals de cap. Per tant en un moment de caos o quan no vegeu sortida a allò que us passa cal respirar fondo i pensar en: "Salvar el present sense comprometre el futur"

Aquestes petites solucions poden fer de pont fins trobar la solució definitiva. No cal jugar-s'ho tot a una carta o deixar la lactància, només agafar temporalment una drecera sense perdre de vista el camí.

Les situacions més habituals i que creen més angoixa són: Clivelles o dolor, la criatura no s'agafa, separació temporal no prevista de mare i criatura.En una entrada anterior vam parlar de què fer i de com superar aquestes situacions crítiques així que no repetiré el mateix. Aquesta és una entrada de calma, una entrada per difondre tranquil·litat.

Si vigileu només una mica, només una micona, res del que feu ha de ser definitiu. Busqueu la manera que comprometi menys la lactància, per exemple: si us cal suplementar busqueu el mètode menys invasiu, si heu de suplementar intenteu abans de res que sigui la vostra llet, si no podeu alletar pel dolor intenteu fer-ho amb una mugronera si no podeu diferir la lactància temporalment....Encara que sembli que tot està perdut mai està tot perdut, i encara que us sembli que la vostra lactància s'ha acabat només serà el final si vosaltres voleu que ho sigui.

Per tant preneu les mesures necessàries per superar el moment: fer ús d'unes mugroneres, diferir la lactància, doneu un biberó de llet artificial si no veieu cap més sortida..... Salveu el moment com penseu que la lactància pot quedar menys compromesa però busqueu ajuda l'endemà sens falta si no voleu acabar l'aventura de la lactància.

Així que sigui el que sigui, calma i tranquil·litat, no us encegueu en el moment i mireu NOMÉS de salvar el moment. Demà serà un altre dia sortirà el sol i tot serà més clar i mai (MAI) doneu res per perdut.

Take calm and breastfeed!!

stats