Criatures 02/12/2013

Solidaritat punible

3 min

-

Llevar-se amb aquesta foto i la següent notícia un diumenge té delicte. Bon dilluns per cert!

.

I no parlo de delicte com una metàfora, parlo d’una suposada acció solidaria del tot punible. Per començar us passo la foto (he esborrat la marca dels pots i les caixes) i part de la notícia d’Europa Press. “L'obra social de La Caixa ha aportat 12.000 euros a l’Institut Municipal d'Assumptes Socials (IMAS) de l'Ajuntament de Càceres que es destinaran a la compra de llet maternitzada i aliments indicats per prescripció facultativa per a menors de 12 mesos, així com per adquirir medicaments que no estiguin coberts pel sistema sanitari”

Com teniu el cos?

Res a dir de la darrera part, si calen medicaments fantàstic! Ara per comprar llet? Per regalar llet artificial a menors de 12 mesos?

Aquesta llet és llet d’inici destinadaa nadons i jo em pregunto que no tenen mares aquestes criatures? De nou el mateix de sempre, aquesta llet és per 30/40 famílies per tant 30 o 40 mares, em volen dir que cap d’aquestes mares ha estat capaç d’alletar? Cap d’elles tenia llet pels seus nadons o és que potser no han rebut el suport, la informació i el recolzament necessari per començar i mantenir l’alletament?

Anem per parts, Europa Press sembla no saber que la llet artificial no es pot anomenar llet “maternizada”. En poden dir llet de fórmula ollet artificial, però mai anomenar-la maternitzada i consti en acta que això no ho dic jo ho diu la llei:

En segon lloc les senyores que apareixen a la foto aguantat la llauna s’haurien d’haver fet la foto amb la llauna girada com a mínim, la llet 1 i tampoc ho dic jo, de nou ho diu el mateix Reial Decret:

I Aquesta foto no fa altra cosa que fer publicitat de llet 1 i d’una marca concreta. A més les donacionshaurien de ser amb el distintiu de l'empresa i no amb el nom de la llet:

I en el cas que no fos una donació no tinc clar que no sigui una promoció de la marca o que s’hagi aplicat una rebaixa en el preu de venta al públic.

I finalment i com us deia al inici el règim sancionador per les empreses/ persones que infringeixen la normativa:

Per altra banda sentia fa uns dies per la televisió (sovint l’escolto però no la miro) que en una campanya de recollida es demanaven aliments de primera necessitat i aliments per infants. Un moment que cada vegada tinc més ganes que el món s’aturi: aliments per infants? És evident de què parlem oi? Farinetes de cereals i potets preparats. Què ens està passant? Ni la crisi ens fa reaccionar! Tenim tant assumit i interioritzat que les criatures mengen aliments especials per infants que perdem el nord.Cap altre espècie de mamífers té aliments específics perles seves cries, vull dir els elefantets prenen llet i després herba, els cadells de lleó mamen i després endrapen carn, els petits goril·les pren teta i després tot els que els caigui a les dents però cap, cap de les més de quatre mil especies de mamífers té aliments especials per les cries. Passen de la teta al menjar d’adult seguint cada un d’ells els seus tempos. Però les nostres cries passen de la llet (ja no entro en quina) a prendre aliments processats "especials" per ells, i sembla que no puguin alimentar-se d’altra cosa.

Una criatura en risc o no d'exclusió hauria de prendre cereals de veritat a partir dels sis mesos, arròs i petites quantitats de cereals amb gluten: macarrons, pa, crostons, sopa... Aliments que prenen els adults, aliments dels que també es recullen en les campanyes de recollida d'aliments i que són garatina de nutrció. No calen aliments suposadament especials, perquè de nou el creure’ls especials els pensem com a necessaris i òptims quan això no és així.

Sé que vistes des de fora les que ens queixem per aquestes coses semblem integristes de la teta però la situació és brutalment absurda i sincerament pensava que la crisi potser ens portaria quelcom de seny i que ens faria tornar als orígens, a la normalitat a la sensatesa, a la simplicitat.... Està vist que no....

stats