Criatures 04/07/2011

Report del Congrés Fedalma

3 min

Cap de setmana intens en informació i emocions! Tocaria entrada lleugera però ara mateix tinc al cap el darrer Congrés de Fedalma.

Els congressos sempre són esgotadors, però a la vegada una font de felicitat extraordinària. Per un costat hi ha la formació concreta implícita a cada trobada que ens arriba de la mà dels diferents ponents.

I per l'altre part l'espai de retrobament, l'espai de contacte físic, que potser és el més grans dels plaers. Vivim totes en llocs diferents i en situacions diferents que fan que no ens puguem veure tant com ens agradaria, per tant poder gaudir d'un contacte real i sostingut és un plaer. El sol fet de seure al costat de les companyes i amigues d'ALBA ja n'és un de gran. Sí, ho reconec potser vam fer una mica massa de xivarri però van sorgir idees i iniciatives importants que esprem que ben aviat siguin una realitat.

Reivindico des de aquí que els espais de les pauses han de ser més llargs! No pot ser :-P ! No vaig tenir temps de xerrar tot el que m'hauria agradat amb MOLTA gent! Quina delícia poder xerrar una estoneta amb totes vosaltres. Quina alegria poder fer petons indiscriminadament! Vaig veure a tantes cares conegudes que em costa recordar-les a totes però us vull donar gràcies a totes per cada moment!

Anem pel contingut que tampoc el podem deixar de banda.

Hem pogut gaudir de la presència de Catherine Watson Genna que ha tractar un munt de temes interessants. M'agradaria destacar la ponència on ens explicava com es comuniquen les criatures, com ens diuen el que els cal i com poden aconseguir el que volen si els deixem. No fa masses entrades parlàvem d'aquest tema al bloc. Em sembla de gran utilitat per aconseguir un bon vincle amb la criatura.

I vull parlar en especial de tres comunicacions lliures. Sí, aquelles presentacions que tenen escassos deu minuts per dir quelcom i que tot sovint, i com va ser el cas d'aquestes tres, hauria volgut que disposessin de més temps perpoder-se explicar.

En primer lloc la ponència de Eloísa López, de la que he tingut el plaer de ser la tutora al curs de Fedalma on-line. Va parlar de les xarxes socials de com cada vegada més les xarxes socials i els blocs esdevenen una font d'informació i ajuda per les mares. I us dic que em sembla un tema important perquè en primer lloc tinc un bloc i en segon lloc sé de gent que pensa que no es pot fer assessoria on-line que no es poden atendre consultes i resoldre-les només per Internet. Estic d'acord en que l'assessoria física, el contacte mare-assessora és el millor, però no podem deixar de banda les possibilitat que ens ofereixen les noves tecnologies, la possibilitat d'immediatesa que ens donen. En un món imperfecte les TIC són una gran eina de comunicació i de resolució de dificultats.

També us vull parlar de la comunicació de Patricia López Izquierdo, que estic segura que aviat serà IBCLC! La Patricia ens va presentar dos casos d'hipogàlactia ( falta de llet), la seva evolució i resolució. Poder compartir casos com els que ens va presentar em sembla bàsic en un Congrés. Tenir l'oportunitat de debatre i posar en comú aquests casos ens permet aprendre i formar-nos intensament. Tinc poc temps per realitzar formació en directe i m'agradaria aprofitar-ho sempre a tope!

I per últim però no menys important la presentació que van fer Àngels Claramunt i Susana Cenalmor que van ens van parlar d'un tema complicat i ple de tabús, que no s'havia tractat mai en un Congrés: La mort i dol periantal/neonatal i com enfrontar la lactància. Tinc el plaer de conèixer la Susana des de fa uns anys, he parlat d'ella en el bloc perquè la considero una persona única i meravellosa, una persona que irradia energia, vitalitat i optimisme. A l'Àngels la conec personalment des de fa menys però tinc la sensació que hem connectat ;-)

La situació plantejada per l'Àngels i la Susana es una realitatdesconeguda per moltes assessores. Costa trobar la manera d'acompanyar de manera òptima a aquestes mares, poder deixar-les decidir en un moment de xoc el que volen fer amb la seva lactància, ajudar-les a visualitzar i decidir quina és la manera més oportuna d'encarrilar els seus braços buits i els seus pits plens... Excel·lent xerrada que va guanyar el premi a la millor comunicació. Bravo!!

Noies, espero tornar-vos a veure-us en viu i en directe en el pròxim Congrés de Murcia o potser en el curs de Formació de Fedecata o en qualsevol altre espai on puguem compartir una mica del nostre temps i coneixements.

stats