Som la llet

Alba Padró i Arocas

Però i si per dins està raquític?

-

-

Us anuncio que he decidit millorar el meu rendiment cerebral, sí ja sabeu, mai se sap!

-

Una pensa que tot va bé però després, patapam, t’adones que les coses no van bé i tens por, perquè ja saps mai se sap què passa allà dalt. Doncs m’he decidit a fer un electroencefalograma. És un procés innocu que ara puc fer còmodament des de casa. Em faciliten un kit i puc enviar els resultats. Ells els analitzen i m’envien unes recomanacions dietètiques. Sempre hi ha quelcom a millora en la dieta, un suplement nutricional no va mai malament, no? Millorar el meu funcionant cerebral em donarà molta tranquil·litat i em permetrà assegurar-me queno pateixo cap mena de dany cerebral. Una meravella de la ciència a un mòdic preu.

Només ells podenmillorar el meu funcionament cerebral! Uau!

A què ve tot això? Doncs que jo em pensava que ho havia vist tot, però la realitat supera la ficció mil vegades. El divendres la Gloria Bernet va compartir aquest enllaç ( mireu, mireu)

Fa unes setmanes les companyes de Mammalia denunciaven en un excel·lent article una situació similar: analítiques de llet materna. Gràcies senyors dels diferents laboratoris implicats en tan gran idea, gràcies per la seva extraordinària preocupació per la composició de la llet materna, gràcies per voler que les dones estiguin tranquil·les i sàpiguen del cert que la seva llet és la millor a nivell immunològic i nutricional, gràcies, gràcies, gràcies. M’emociona quesiguin tan amables i s’involucrin tant per aconseguir lactàncies maternes felices. De nou gràcies PERÒ NO CAL!

No cal, de veritat que no cal. Perquè si el seu interès fos realitzar analítiquesben fetes de llet materna, per identificar les bactèries de la lletmaterna, per fer posteriorment recompte de bacteris, i rematar-ho amb un antibiograma i poder així ajudar a les mares que pateixen infeccions a trobar la millor solució; jo em trauria el barret i els donaria l’enhorabona. Però quan tinc la sensació que em volen manipular o pitjor, que intenten manipular a dones que no saben res de la lactància, la cosa ja em fa més ràbia.

Encara en ple segle XXI les dones no coneixen res de la lactància, són xaiets perduts! Si a una mare lactant li dius que la seva llet serà més bona (així sense més) fent la roda o fent el pont HO FARAN! Per favor, si les dones es segueixen atracant d’orxata o de ametlles per tenir llet “bona”!

La por atàvica a tenir mala llet (mala llet la que jo tinc ara) ens ha portat a deixar-nos fer de tot i fer de tot per aconseguir tenir la millor llet, la de més qualitat, la que ens pugui assegurar que les nostres criatures seran les “més millors”. I aquesta mateixa por és la que porta a moltes dones a renunciar a la lactància. A dir: “No, jo no porto una dieta correcta i no vull renunciar a res. Jo no alleto”

Ho explicava en una entrevista pel portal Ets el que menges: La llet materna SEMPRE és bona.Les variacions nutricionals que la dieta materna provoca a la llet són ínfimes!I en cap cas això justifica anàlisis per verificar-ne la composició. Em recorda aquest acudit de Manel Fontdevila, és just el que diu la iaia: I si resulta que per fora es veu sa però per dins està raquític? Aquesta mateixa absurda afirmació es realitza en aquesta web, podeu comprovar-ho a les preguntes freqüents.

El business el veig, el negoci té bona pinta i l’entrada de clientela la tenen assegurada. I entenc que si no ho fan ells ho faran uns altres, egoisme moral al poder!

Per cert, he revisat la web i em quedo amb una perla (AVISO: senyors de la citada empresa si pensen enviar-me mail, altres ho intenten, per convencem dels beneficis dels seus productes no ho facin, no cal. Ara si volen arranjar aquesta barbaritat de la web seria d’agrair)

Afirma la seva farmacèutica:

“Evitar el consumo de café, alcohol, tabaco, sustancias irritantes y carbonatadas ya que pasan a través de la leche materna y no aportan ningún beneficio al bebé. Se pueden sustituir por infusiones, zumos de frutas naturales,…”

Estimada senyora estic segura que és una farmacèutica estupenda. Ara de lactància va fluixa, fluixa. La meva filla de nou anys, que encara no té cap carrera, sap que en la frase anterior hi ha un error garrafal. Vaja que si fos un examen de competències en lactància materna la qualificació seria de zero!

Les begudes carbonatades, les que contenen àcid carbònic nopassen a través de llet com vostè afirma (i ara no em digui que parla de cafeïna)si les bombolletes del àcid carbònic passessin a la llet haurien de passar primer per la nostra sang i si això passés cauríem fulminades per una embòlia gasosa! Ahhh i això de les substancies irritants?? Les mares lactants masses xarrups de lleixiu no prenen, pot estar tranquil·la.

Per acabar una frase de la meva estimada, lúcida i competent Judit Guirado: Alletar és l'acte més revolucionari que conec, no necessites res ni ningú! És un signe de poder i llibertat absolut!

Doncs això, gràcies però no ens cal res, som lliures, no ens vulguin usurpar el poder!