Criatures 04/05/2011

Pernil dolç o d'aglà?

3 min

Cada vegada hi ha més homes que no es volen perdre l’experiència de la paternitat i fan el que sigui per aconseguir crear la seva família

Fa quatre dies el cantant Miguel Bosé ha anunciat que ha estat pare de dos nens nascuts mitjançant un úter de lloguer. La llista de pares que han tingut fills mitjançant aquesta tècnica és cada vegada més gran. A España està prohibit però als EUA és un sistema legal i normalitzat. Hi ha un munt d’estrelles de Hollywood que han optat per ser mares d’aquesta manera: Sara Jessica Parker, Nicole Kidman, Sharon Stone... I també Elton John i el seu marit.

Deixaré de costat la polseguera moral i ètica que desperta aquest fet. Del fet que molta gent pensa que aquest tipus d’accions no són més que una compravenda d’una criatura, i també passaré per alt els que diuen que les criatures els cal una mare i un pare, i que una mare que lloga el seu úter el que fa és abandonar la seva criatura. Elton John i el seu marit van intentar adoptar un nen ucrainià de 14 mesos malalt de SIDA fa més de dos anys i l’adopció els va ser denegada degut a la seva edat i la seva condició sexual. Per tant han buscat una opció per ser pares. Ens agradarà més o menys però és la seva.

Normalment les mares de lloguer entreguen les criatures immediatament després de néixer a els pares adoptius, per tant dedueixo que les criatures són alimentadades amb llet de fórmula. Però la notícia, la sorpresa i l’escàndol ha saltat quan Elton John i el seu marit David han explicat públicament que el seu fill està sent alimentat amb llet de la seva mare biològica. Ella envia cada dia al Regne Unit llet extreta per alimentar a la criatura.

Com sempre que apareixen aquests notícies salta la llebre. És una excentricitat? Un caprici? Una acció sensata i lícita?

Quan jo vaig començar amb el tema teta, fa més d’onze anys, una de les dades que tinc gravades a foc és que el mercat de compravenda de llet materna existia i que tenia un preu de cotització que fluctuava, l’or blanc és el que té. Doncs en aquells moments em van informar que a Noruega un litre de llet es pagava a sis mil pessetes! En aquets moments i amb la pujada de preus que hem patit amb l’euro segur que la xifra actual és de més de trenta-sis euros el litre. La sang és vida, la llet és vida, sembla que no es pot comprar ni vendre iel més ètic seria acceptar només donacions, però és evident que si Sir Elton John té pasta per gastar amb capricis i excentricitatsés normal que vulgui pagar el que considera que és millor pel seu fill.

Elton explica que la seva criatura es va criar els seus quatre primers mesos de vida als Estats Units, dedueixo que a prop de la seva mare, ja que ell mateix ha afirmat que la mare biològica i la seva família són molt importants per ells.

Sincerant els que el critiquen és per enveja pura i dura! Siguem francs que preferiu anar dinar al Bulli o al Mc Donald's? Què preferiu ibèric d’aglà o pernil dolç? No m’ho digueu que m’ho puc imaginar! Doncs ell (ells) quevol i pot té la tria feta.

Ens pot semblar estrany y excèntric. Però si la llet materna és 50% nutrició i 50% amor, com a mínim rebre la meitat del lot de la mare biològica i l’altre 50% el possenels seuspares.

I una xafarderia per acabar. La cantat Lady Gaga serà la padrina de la criatura. Dic jo que els podria portar una mica del seu gelat Baby Gaga per celebrar-ho!

stats