Som la llet

Alba Padró i Arocas

Patum i mamar!

Demà comença la Patum, festa declarada per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Una festa on els assistents no només en són espectadors sinó també participants. I si cal parar per fer un mos doncs es para! Tinguis l'edat que tinguis!

Avui una patumaire ens explicales seves dues passions!

"Sóc del Baix Camp i sóc patumaire. Vaig pujar a Patum per primera vegada quan tenia 18 anys i me’n vaig enamorar, des de llavors, mai he faltat a cap Patum. El primer petó amb el meu marit va ser la Patum del 1999 i dos anys després, ens casàvem un dissabte de Patum.

Tinc 2 fills, al juliol faran 6 i 3 anys. Els 2 parts que he tingut, han hagut de ser cesàries programades, però amb el segon vaig voler que fos una mica diferent. Vaig entrar a quiròfan amb un MP3 amagat a la mà. Dins de la fredor que és un part amb cesària, sola, amb 6 o 7 persones que no coneixes i que quasi no les veus, vaig tancar els ulls, em vaig posar els auriculars i anava escoltant la música de l’Àliga i nans vells. Això em portava a un entorn més dolç i càlid.Quan el meu fill va plorar va ser com l’èxtasi dels tirabols. Em van portar a reanimació i de seguida em van portar el nen i mentre escoltava salt de plens, ell es va aferrar al pit, potser és per l’energia del salt de plens que farà 3 anys i pren pitet (com diu ell ) amb una alegria!!!

Les Patums les passem al Berguedà, de dia anem a la Plaça de Sant Pere amb el nens, i de nit ,torna a venir un moment màgic. Fem coallitament , em poso la ràdio i escolto la Patum en directe. Sentir la música que tant m’emociona i el brogit de la gent per la ràdio, i al mateix temps tenir el meu fill enganxat a mi, fent-li petons i carícies, em fa plorar d’emoció.Hi ha moments on els sentiments t’envaeixen i aquest és un d’ells, és amor i emoció.

Com diuen a Berga, patum i mamar!!!!"

Pd-No us perdeu les músiques dels enllaços!